ollerm Napisano Listopad 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2006 Witam Od jakiegoś czasu siedzę w Linuksach... Był sobie SUSE... Debian... przyszedł czas na FC6. I prawdopodobnie tak już zostanie. Mam procesor 64-bit. Napotkałem trochę problemów z pluginami i kodekami, mplayer, itp... konflikty pakietów... kilka z nich udało mi się rozwiązać. W związku z tematem... jak wygląda różnica w wydajności pomiędzy i386 a x86_64? Procek to Athlon64 3000+. Czy warto na takim sprzęcie instalować i386?... w sumie tylko po to żeby nie było problemów z kodekami itp. Problemy które się pojawiły to głównie z Mplayerem w wersji i386 i jego pluginem dla Firefoxa 2. -- Miłosz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysio Napisano Listopad 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2006 Było już troche tego na forum poszukaj. Przy 64bit jest więcej roboty i to jest piękne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ollerm Napisano Listopad 22, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2006 wiem, że to jest... piękne mam nadzieje, że uda mi się wszystko ładnie zrobić -- Miłosz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Listopad 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 23, 2006 x84_64 ma dwukrotnie większą zalecaną ilość pamięci RAM, więc jeśli nie masz jej wystarczająco dużo, to nie zauważysz żadnego wzrostu wydajności... wręcz przeciwnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ollerm Napisano Listopad 23, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 23, 2006 aha.... ja mam 512 MB 400 MHz... wystarczy? chociaż w przyszłości chce dokupić jeszcze 512 MB... -- Miłosz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Listopad 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 23, 2006 taka ilosc jest zalecana dla instalacji graficznej, wiecej info znajdziesz pewnie na googlach... mi na 512 wspóldzielonej zamulalo.. ale ilosc rzeczywista to bylo cos kolo ~380mb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ollerm Napisano Listopad 24, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 24, 2006 no właśnie znalazłem że 512 jest zalecane w trybie graficznym dla x86_64... chciałbym jednak pozostać przy tej architekturze... może uda dorwać drugie 512... chociaż ostatnio jestem pusty jak bęben ogólnie to system działa w miarę dobrze... chociaż w pewnych momentach ma lekkie przycięcia -- Miłosz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Listopad 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2006 zoptymalizuj system, powyłączaj zbędne usługi... wszystko na googlach jak zwykle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ollerm Napisano Listopad 25, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2006 niepotrzebne usługi wyłączyłem na samym początku, kierując się materiałami zawartymi na www.mjmwired.net dalej nie udało mi się rozwiązać problemu z Mplayerem -- Miłosz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi