redhot Napisano Listopad 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 24, 2006 w fedora core 6 zachciało mi sie kaffeine w wersji 0.8.2 . wydaje mi sie ,ze wszystkie paczki zależne (-dev) zainstalowałem poprawnie bo wynik ./configure jest ok. tzn zacheta do make. jednak polecenie make kompiluje jedynie dokumentacje (/usr/share/doc) a nie ma całej reszty czyli nic do /usr/local/bin czy usr/local/lib. przez to polecenie make całego programu trwa moze z 20 sekund. dla porównania kompilacja tej samej paczki na ubuntu dapper drake przechodzi pomyślnie, jest gotowy działajacy bardzo stabilnie program. w fc6 ze źródeł zainstalowałem xdtv i tu nie było najmniejszych problemów (musiałem tylko zrezygnować z x264 bo to się jakoś tam gryzło przy make ale i tak zazwyczaj nagrywam xvidem więc nie płakałem). czemu fedora core6 nie moge wykompilować ze źródeł kaffeine? próbował ktos tego? pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matju Napisano Listopad 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 24, 2006 Nie lepiej z yum'em, jest na standardowych repo, z kaffeine często są problemy od kiedy pamiętam to już w fc3 nie dało się ładnie skompilować, a ta z repo działa narawdę dobrze. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redhot Napisano Listopad 24, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 24, 2006 dzięki za reakcje ale juz tak jest że czasami trzeba coś ze źródełek. a w końcu paczki tez budowane sa ze źródeł. dalej czekam. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redhot Napisano Grudzień 4, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2006 aż mi wstyd. nie doczytałem wyniku ./configure a tam jak wół stało że brak cdparanoia. niestety instalowane z paczek dalej dla programu niewidoczne. dopiero instalacji wersji 10 ze źródeł pomogło. no i kaffeine poszło. mam jakies takie wrażenie ,że tego typu program (od którego wymagam wysokiej niezawodności) tak instalowany chodzi znacznie lepiej. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi