Przemyslaw Zalewski Napisano Listopad 26, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2006 masz zla wersje kernela... zainstaluj jakos najnowszego kernela a nastepnie jeszcze raz kmod-ntfs To tylko proszę od razu o najlepszą z komend aby to wykonać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WiLsOn Napisano Listopad 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 27, 2006 yum update kernel jak nie pomzoe pobierz sobie rpmke w wersji 2.6.18.3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Listopad 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 27, 2006 yum update kernel To nie zadziala, yum nie podmienia architektury... Proces podmiany i586 na i686 byl na forum opisywany kilkukrotnie (m.in. przeze mnie - w watku zwiazanym z ndiswrapperem ale to nie ma znaczenia, podmiana to podmiana). W skrocie - sciagnij z sieci komplet pakietow kernela (kernel, kernel-headers, kernel-doc) w najnowszej wersji i dla architektury i686 i je zainstaluj uzywajac rpm. Gdybys mial jakies klopoty z wyborem pakietow, instalacja czy znalezieniem opisu na forum to daj znac, poprowadze Cie za raczke Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgred Napisano Grudzień 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2006 Miałem podobnie. opisywałem tutaj Jest bug w Anaconda. [bTW - dlaczego do ciężkiej ch... pod główną informacją o dystrybucji nie ma od razu linka do ERRATA ??? ... tylko człowiek musi szukać i pytać jak głupi... A może jest? Tylko ja jestem "bystry inaczje"? (co zostało z resztą już wielokrotnie dowiedzione)] W moim przypadku pomogła seria zaklęć z http://forum.fedoraforum.org/forum/showthread.php?t=134287 W skrócie: yum install yum-utils yumdownloader kernel-2.6.18-1.2798.fc6.i686 rpm -Uvh --force kernel-2.6.18-1.2798.fc6.i686.rpm Nie pytajcie mnie "dlaczego?" ! i potem już poszło OK. np: # yum install kmod-ntfs [...] Installed: kmod-ntfs.i686 0:2.1.27-2.2.6.18_1.2849.fc6 Dependency Installed: kernel.i686 0:2.6.18-1.2849.fc6 ntfs-kmod-common.noarch 0:2.1.27-2.lvn6 Complete! # BTW2: Chroń nas Panie przed "ekspertami", którym się WYDAJE, że coś wiedzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzpob Napisano Grudzień 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2006 !! 3) Zainstalowalem sobie XMMS... program dziala ale nie odtwarza zadnych mp3ek... inne programy rowniez. w konsoli jako root wpisz: rpm - ivh http://rpm.livna.org/fedora/6/i386/livna-r...-6-1.noarch.rpm yum install xmms-mp3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sand-fly Napisano Grudzień 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 16, 2006 Wracając do pytania o Firefox'a to wersje 2.0 możesz zainstalować z pakietów RPM Ja korzystałem z tego (do FC6): ftp://ftp.pbone.net/mirror/remi.collet.fr...6.remi.i386.rpm Jedynym mankamentem jest to ,że jest po angielsku ale mozesz sobie ustawić np. polski słownik itd. Ale teraz jak sprawdziałem to wersja FF 1.5.0.8 dobrze obsługuje mbank wiec narazie tego nie instaluje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi