orion1712 Napisano Listopad 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2006 Witam Proszę o podpowiedź, w sprawie narzędzia do formatowania dyskietek. Mam FC-6 i nie mogę znaleźć graficznego programu do foramtowania dyskietek. Wiem, że floppy to już przeżytek, ale czasem ich używam. W poprzednich dystrybucjach było dostępne, a teraz nie potrafię go odnależć wśród pakietów do zainstalowania. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość amdfanatyk Napisano Listopad 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2006 mkdosfs /dev/fd0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Listopad 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2006 Nie wiem czy zrozumialem problem, bo rozwiazanie jest banalne... Otworz Komputer, powinienes tam miec ikonke oznaczona jako Stacja dyskietek... podwojne klikniecie podmontowuje dyskietke i pokazuje jej zawartosc, natomiast pod PPM znajdziesz opcje Sformatuj... Prosciej sie chyba nie da Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi