lontek Napisano Listopad 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2006 Witam, jestem początkującym użytkownikiem Fedory. Przy pomocy (_yum'a_ → yuma) ORT zainstalowałem ostatnio kompilator javy ...i zaczęły się kłopoty. Mianowicie, nie mogę skompilować żadnego programu - kod programu jest na pewno dobry! Wyskakuje taki komunikat: /usr/lib/gcc/i386-redhat-linux/4.1.1/../../../crt1.o: In functio n `_start': undefined reference to `main' collect2: ld returned 1 exit stat przykład programu ... HelloWorld : class HelloWorld { public static void main(String[] args) { System.out.println(); System.out.println("Hello, World!"); System.out.println(); } } oczywiśćie plik zatytułowałem HelloWorld.java ... Może brakuje jakiś bibliotek do JAVY ? Proszę o pomoc, pozdrawiam, Wojtek // lontek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzabcio Napisano Grudzień 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 1, 2006 Powiem krótko... Zainstaluj SUNowskie JDK. Gcj nadaje się dla zaawansowanych programistów jeśli chcą osiągnąć konkretne efekty (zoptymalizowany, finalny program). Zdecydowanie odradzam gcj do nauki Javy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lontek Napisano Grudzień 2, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2006 Dzięki, tak też zrobiłem ...znalazłem pakiet eclipse - ecj - śmiga bez zarzutu. EOT. pozdrawiam, Wojtek // lontek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi