hursarz Napisano Listopad 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2006 Witam, mam pytanie i problem, czy ktoś potrafiłby mi pomoc w kwestii połączenia dwóch sieci lokalnych (dwóch biur oddalonych od siebie) za pomocą tunelowania czyli VPN. Potrzebuje udostępnić serwer plików stworzony na linuksie z jednego biura do drogiego aby pracownicy firmy mieli dostęp do tych samych plików i informacji. Proszę o pomoc w opisaniu w krokach co trzeba zainstalować i jak skonfigurować. Serwer na linuksie a reszta komputerów na MS Windows XP. Z góry dziękuje HuRsArZ [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonteChristo Napisano Grudzień 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 1, 2006 mam taki sam problem, ale ja robie to z jednej strony na (_linuxie_ → Linuksie) ORT a z drugiej na DFL 800 D-linka w sumie bazuje na open-vpn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hursarz Napisano Grudzień 10, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 10, 2006 mam taki sam problem, ale ja robie to z jednej strony na (_linuxie_ → Linuksie) ORT a z drugiej na DFL 800 D-linka w sumie bazuje na open-vpn Jażeli chcesz wiedzieć jak to zrobić za pomocą klucza współdzielonego to napisz na GG 817665 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi