Skocz do zawartości

Dyskietka Startowa

butcher

Rekomendowane odpowiedzi

Sorry, ze zalozylem nowy watek.A dyskietka potrzebna mi jest poniewaz mam pare systemow operacyjnych na komputerze tzn.Fedore, ReactOS oraz winXp i wlasnie chce przeinstalowac winde, a jak to zrobie to grub mi sie wykasuje z MBR. Niestety wszystko przez moj skaner HP Scanjet 2400 ( nie jest obslugiwany pod linuxem....wiec winda jest koniecznoscia!!!Sami rozumiecie....

A dyskietka potrzebna mi jest poniewaz mam pare systemow operacyjnych na komputerze tzn.Fedore, ReactOS oraz winXp i wlasnie chce przeinstalowac winde, a jak to zrobie to grub mi sie wykasuje z MBR.

Do tego nie jest Ci w ogóle potrzebna dyskietka startowa, tylko płyta instalacyjna. Poszukaj na forum o grub-install.

Miałem kiedyś ReactOS i bez problemów jego bootloader widział i bootował i windę, i linuksa (wtedy miałem Slackware'a) i samego siebie.

Z tego co się orientuję wystarczy do GRUB'a wkleić coś takiego, jeśli sam nie wykryje ReactOS'a:

title ReactOS
root (hd0,1)
chainloader +1

i wszystko gra. W miejsce 0 i 1 wklej dane na temat dysku i partycji z ReactOS'em. Windowsa grub doda na 99%, a Linuksa to już na 101% :P