butcher Napisano Sierpień 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 26, 2004 za pomoca uname -r mkbootdisk --device /dev/fd0 wersja_kernela Moge zrobic dyskietke startowa... A co zrobic gdy jadro jest za duze, aby mozna je bylo przegrac na dyskietke?Jak zrobic ISO w takiej sytuacji??Wielkie dzieki za pomoc!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sarenka Napisano Sierpień 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 26, 2004 Wprawdzie jestem w Fedorze bardzo nowy, ale o ile sie orientuje, to sie po prostu nie da.... Pomysl z dyskietka startowa zosstal zarzucony, bo kernel sie za abrdzo rozrosl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
butcher Napisano Sierpień 26, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 26, 2004 Na pewno mozna...Pomysl masz wiekszego kernela niz 1.44 MB lub nie posiadasz napedu FDD i co wtedy??Chodzi mi o zapisanie wszystkich informacji, ktore powinny znalezc sie na takiej dyskietce w jakims folderze...i zrobic ISO tego folderu...Tylko nie wiem jak to zrobic?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Sierpień 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 26, 2004 http://www.redhat.com/archives/fedora-list...e/msg05149.html Można wiedziec po co Ci dyskietka startowa? A tak przy okazji, to dlaczego nie pisałeś w poprzednim wątku, tylko założyłeś nowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
butcher Napisano Sierpień 26, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 26, 2004 Sorry, ze zalozylem nowy watek.A dyskietka potrzebna mi jest poniewaz mam pare systemow operacyjnych na komputerze tzn.Fedore, ReactOS oraz winXp i wlasnie chce przeinstalowac winde, a jak to zrobie to grub mi sie wykasuje z MBR. Niestety wszystko przez moj skaner HP Scanjet 2400 ( nie jest obslugiwany pod linuxem....wiec winda jest koniecznoscia!!!Sami rozumiecie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Sierpień 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 26, 2004 A dyskietka potrzebna mi jest poniewaz mam pare systemow operacyjnych na komputerze tzn.Fedore, ReactOS oraz winXp i wlasnie chce przeinstalowac winde, a jak to zrobie to grub mi sie wykasuje z MBR. Do tego nie jest Ci w ogóle potrzebna dyskietka startowa, tylko płyta instalacyjna. Poszukaj na forum o grub-install. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Sierpień 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 26, 2004 Miałem kiedyś ReactOS i bez problemów jego bootloader widział i bootował i windę, i linuksa (wtedy miałem Slackware'a) i samego siebie. Z tego co się orientuję wystarczy do GRUB'a wkleić coś takiego, jeśli sam nie wykryje ReactOS'a: title ReactOS root (hd0,1) chainloader +1 i wszystko gra. W miejsce 0 i 1 wklej dane na temat dysku i partycji z ReactOS'em. Windowsa grub doda na 99%, a Linuksa to już na 101% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi