orrik Napisano Grudzień 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2006 Witam Wiem że ten temat pojawiał się na forach ale przeszukałem trochę posztów i dalej nie mam odpowiedzi na pytanie. W jaki sposób określić w DNS-sie nazwę hosta aby pojawiała się kanoniczna. Chodzi mi głównie o qmaila. Przy ./configure wywala komunikat : Your hostname is ns1. soft error Sorry, I couldn't find your host's canonical name in DNS. You will have to set up control/me yourself. Ustawiłem qmaila poprzez ./config-fast poczta.domena.pl i działa ale przy okazji tego problemu chciałbym się dowiedzieć gdzie popełniłem błąd i ustrzec się go na przyszłość. To co do tej pory zrobiłem wygląda tak : $TTL 86400 @ IN SOA ns1.domena.pl. postmaster.domena.pl. ( 43 ; serial (d. adams) 3H ; refresh 15M ; retry 1W ; expiry 1D ) ; minimum NS ns1.domena.pl. MX 5 poczta ns1 IN A xxx.yyy.zzz.qqq poczta IN A xxx.yyy.zzz.qqq www IN A xxx.yyy.zzz.qqq Pozdrawiam i dziękuję za pomoc Orrik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi