hal900 Napisano Grudzień 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2006 Witam, Postawiłem serwer pocztowy na fedora 6 (postfix + squirrelmail + sasl +vacation). Niestety z jakiś przyczyn jak wysyłam list z konsoli serwera (tak działa vacation) adresat dostaje krzaki zamiast polskich znaczków. Zasadniczo w systemie mam obsługę języka polskiego skonfigurowaną na utf-8. Mogę tworzyć spod konsoli pliki z polskimi znakami zarówno w nazwach jak i w treści. Niestety wydanie polecenia mail adres@pocztowy powoduje że krzaki są, to samo jak vacation z "automatu" wyśle wiadomośc:( Szczerze nie wiem gdzie może leżeć problem...brak mi już pomysłów:( Help Oto mój konfig i18n: more /etc/sysconfig/i18n LANG="pl_PL.UTF-8" SYSFONT="latarcyrheb-sun16" SUPPORTED="pl_PL.UTF-8:pl_PL:pl" i plik keyboard: more /etc/sysconfig/keyboard KEYBOARDTYPE="pc" KEYTABLE="pl2" a tak pokazuje polecenie locale: locale LANG=pl_PL.UTF-8 LC_CTYPE="pl_PL.UTF-8" LC_NUMERIC="pl_PL.UTF-8" LC_TIME="pl_PL.UTF-8" LC_COLLATE="pl_PL.UTF-8" LC_MONETARY="pl_PL.UTF-8" LC_MESSAGES="pl_PL.UTF-8" LC_PAPER="pl_PL.UTF-8" LC_NAME="pl_PL.UTF-8" LC_ADDRESS="pl_PL.UTF-8" LC_TELEPHONE="pl_PL.UTF-8" LC_MEASUREMENT="pl_PL.UTF-8" LC_IDENTIFICATION="pl_PL.UTF-8" LC_ALL= Pozdrawiam, hal900 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonteChristo Napisano Grudzień 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2006 sprobuj takie coc w i18n powinno pomoc u mnie działa bez problemu. LANG="pl_PL" SUPPORTED="pl_PL:pl" SYSFONT="lat2a-16" SYSFONTACH="latin2u" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi