ubeczek Napisano Grudzień 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2006 ok panie i panowie problem mam następujący moje kolejne kroki: yum install kernel-devel yum install kernel-headers yum install kernel-xen w efekcie mam kernel-2.6.18-1.2849.fc6 odpala się ale po 5 min działania totalna zwis mała sugestia? może jakieś partactwo robie proszę o podpowiedz jeżeli coś komuś coś zasugeruje to poprzednia wersja kernela jest na i686 a nowa headers i xen sa i686 a devel i586 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Grudzień 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2006 odpala sie ale po 5 min dzialania totalna zwisObawiam sie, ze z tego co napisales to Ci nie wywroze co to moze byc, wiec zacznijmy od poczatku - na starym kernelu nadal wszystko gra i buczy? Ktory masz kernel oprocz tego najnowszego?... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubeczek Napisano Grudzień 14, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 14, 2006 moze napisze inaczej zamarzyłem mieć sobie ntfs . Więc yum install kmod-ntfs co pociaga za soba instalacje kernel-2.6.18-1.2849.fc6 dla i686 moim starym kernelem jest kernel-2.6.18-1.2798.fc6. Roznica miedzy nimi jest taka że 2798 NIE wiesza się i NIE ma ntfs . Za to 2849 MA OBA granty pytanie mam takie dlaczego nowy kernel sie wiesza jak nie powinien nic wiecej nie jestem w stanie napisac bo sam sie niczego nie doszukałem wyba że znacie jakies magiczne sciezki gdzie sa zapisywane kernelowskie logi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamillys Napisano Grudzień 14, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 14, 2006 1) wywal kernel-devel, bo muszą być takie same architektury 2) może kmod-ntfs-xen? dla jądra kernel-...-xen. 3)A po co ci jądro z xenem? wzykłe nie wystarczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubeczek Napisano Grudzień 19, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 19, 2006 ok wracajac do tematu chce sam kompilowac kernel nie ineresuje mnie paczka ktora daja do distro w starym dobrym stylu robie make menuconfig wygiram co dusza zapragnie nastepnie robie make i w rezultacie otrzymuje: root@host-81-190-10-152 linux]# make CHK include/linux/version.h CHK include/linux/utsrelease.h make[1]: *** Brak reguł do zrobienia obiektu `init/main.o', wymaganego przez `init/built-in.o'. Stop. make: *** [init] Błąd 2 [root@host-81-190-10-152 linux]# ktos wie moze co mi tam za czarodziejskiej paczki brakuje albo czegos? googlowalem ale wszedzie jest unsolved problem ale ze polak potrafi to wierze w was panowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz69 Napisano Grudzień 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 19, 2006 http://kompilacja_jadra_linuxa_26.xt.pl/ Bardzo fajna strona o kompilacji jajka. Przeczytaj ja i zapewne wszystko bedzie Ci dzialalo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubeczek Napisano Grudzień 19, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 19, 2006 kompilowac jajko umiem problem w tym ze focha strzela Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi