PyraQ Napisano Grudzień 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 18, 2006 Co sądzicie o nadchodzącym duzymi krokami Windows VISTA :?: :?: :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swiatex Napisano Grudzień 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 18, 2006 Mimo wielkich wymagać to i tak zdobędzie rynek komputerów PC...... Może (_linuks_ → Linux) ORT troszke na tym zyska ale nie wiele względem ogólnej liczby PC działających pod microsoftem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosi#1 Napisano Grudzień 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 18, 2006 http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=15&n=5629 tu jest trochę prawdy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PyraQ Napisano Grudzień 18, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 18, 2006 Free Software Foundation (FSF) uruchomiło kampanię pod hasłem Bad Vista, której celem jest uświadomienie użytkowników, jak szkodliwy jest nowy system Microsoft, a przy okazji promocja alternatywnego, otwartego oprogramowania, które szanuje bezpieczeństwo i prywatność użytkowników. Cytaty te pochodzą z oficjalnej strony kampanii i dość jednoznacznie identyfikują poglądy twórców na temat Windows Vista. !! !! !! !! Szczerze wątpię by ta fundacja dała radę gigantowi z redmond . Jednak mam nadzieję, że otworzy ludziom oczy na inne oprogramowania alternatywne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosi#1 Napisano Grudzień 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 18, 2006 co i owszem, ale co do visty (jako system) mają rację. Szczerze wątpię by ta fundacja dała radę gigantowi z redmond dry.gif Ludzi, kŧorzy tworzą wolne oprogramowanie jest więcej niż pracowików z redmond... i z pewnością zostawią za sobą jakiś ślad. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PyraQ Napisano Grudzień 18, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 18, 2006 Bardzo możliwe. Jednak nie mogę zrozumieć co tak bardzo ma w tym systemie ograniczać przeciętnego Kowalskiego :?: Wydaje mi się, iż tego typu człowiek byłby bardzo zadowolony z tego systemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Grudzień 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 18, 2006 A niech se wydają, z rozmów z tymi co używają tylko i wyłącznie windows wychodzi mi że raczej się nie przesiądą. Znając jednak życie to za dwa lata MS przestanie wspierać XP SP2 i przesiadka będzie koniecznością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PyraQ Napisano Grudzień 18, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 18, 2006 Windows XP Service Pack 2 Professional będzie wspierany do 2011 roku, Home do 2008 roku. Być może windows VISTA BĘDZIE WIELKĄ KOMERCYJNĄ PORAŻKĄ :lol: :lol: :lol: :lol: Czyż by nastał czas wolnego oprogramowania :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
da_niel Napisano Grudzień 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 18, 2006 IMHO wiele osob nie przejdzie na viste. ale tez ci ludzie nie przejda na jasna strone mocy czyli do open source... wielu osobom wydaje sie, ze opensource to albo na serwer albo do hakowania -tak czy inaczej za trudne w obsludze ja osobiscie mam xp na dysku (pisze prace mgr i MUSZE miec windows) i wiem, ze moj komp pomimo, ze nie najgorszy i viste by pociagnal -wole szybsza, ladniejsza i bardziej konfigurowalna Fedzię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosi#1 Napisano Grudzień 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 18, 2006 wielu osobom wydaje sie, ze opensource to albo na serwer albo do hakowania -tak czy inaczej za trudne w obsludze z tym nie dokońca bym się zgodził. Wydaje mi się bardziej, że ludzie nie znają za bardzo open source (jeżeli już to takie projekty jak firefox), a także samego w sobie (_linuxa_ → Linuksa) ORT... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PyraQ Napisano Grudzień 19, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 19, 2006 Wydaje mi sie bardziej, ze ludzie nie znaja za bardzo open source (jezeli juz to takie projekty jak firefox) Patrzac z perspektywy typowego Kowalskiego, który juz nauczyl sie instalowac paczki .exe (Jak dla niego to duze wyzwanie). Boi sie, ze nie da rady niczego zainstalowac na Linuksie. Juz nie mówie o grach. Wiekszosc uzytkowników komputera, z dostepem do sieci wie co to sa oprogramowania open source. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosi#1 Napisano Grudzień 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 19, 2006 Większośc użytkowników komputera, z dostępem do sieci wie co to sa oprogramowania open source. uwierz mi, że biorąc na przykład moją koleżankę, albo kumpla, który gra tylko w gierki na windowsie... nie ma pojęcia, że to open source... ważne, że darmowe i że fajnie chodzi :-) Sądzę, że gdybym zapytał ich (kumpla i koleżankę) co to jest open source, albo powiedziałbym im że ściągneli program, który należy do open source, to by się spytali: albo co to jest OS, albo by na mnie dziwnie popatrzeli... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Grudzień 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 19, 2006 popieram Kosiego, że większość ludzi żyje w nieświadomości o istnieniu innych systemów operacyjnych poza jedynym słusznym systemem zgadzam się również z PyraQ, że także większość ludzi wiedzących o alternatywie dla windows boi się tym, że może sobie nie poradzić w nowym systemem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek Napisano Grudzień 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 20, 2006 Z tego co ja zauważyłem, bardzo dużo osób nie chce linuksa bo go tak naprawdę nie zna. Cały czas krąży legenda że (_linuks_ → Linux) ORT jest zbyt skomplikowany w użytkowaniu, że sterowników nie ma i nic pod nim nie działa, że każdą rzecz trzeba konfigurować z tonami plików faq, itp itd. Troszkę prawdy w tym jest - wystarczy wziąć przykład z głupich kodeków do divx - w większości dystrybucji świeżak po zainstalowaniu nie wie gdzie i jak się to instaluje, trzeba szukać w internecie. Dużo osób nie chce szukać faq, czytać artykułów, chcą odpalić exeka i mieć spokój. Ja na takie argumenty odpowiadam tym że ja nie muszę odpalać co dwa dni exeków czyszczących system z trojanów, śmieci, reklam, spamu itp itd. Co do linuksa to jego przyszłość i ewentualna wyższość nad MS zależy tylko i wyłącznie od twórców oprogramowania - w tym GIER !!!. Teraz żeby pograć, większość userów chce windowsa bo na nim jest łatwiej odpalić gierkę, bez bawienia się w cedegi albo wine. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi