da_niel Napisano Grudzień 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 18, 2006 Witam zastanawialem sie ostatnio dlaczego w przypadku wiekszosci plikow musze je uruchamiac po wybraniu wlasiwego programu z menu kontektowego a nie po podwojnm kliknieciu?? dlaczego jako domysle mam xmms pomimo, ze nie mam xmms tylko audacious? jaki plik configuracyjny odpowiada za sklad tego menu pod PPM? xmms wydaje mi sie, wzielo sie stad, ze po akutalizacji oszczedzielm wszystkie pliki config na /home... moje pytanie brzmi -ktory plik odpowiada za menu kontekstowe? i jak sie do niego dobrac?? pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marco_J Napisano Grudzień 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 19, 2006 Kiedyś też trochę za tym plikiem grzebałem - jest katalogu domowym usera, nazwy pliku nie pamiętam - poszukaj po zawartości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
da_niel Napisano Grudzień 20, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 20, 2006 no dobrze... coś nagrzebałem -pozytywnie ~/.config/menus/applications.menu on zasadniczo odsyła do ~/.local/share/applications i tam cos żem nagrzebał -skaskowałem wszystkie wpisy w mimeinfo.cache, które zawierały nazwy nieistniejących programów i jakoś "dostałem to com chciał" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurpaw Napisano Grudzień 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 21, 2006 Jesli odpowiadam nie na temat to sory ale jesli chcesz ustawic zeby jakis program domyslnie otwieral dane rozszerzenie kliknij na pliku prawym > wlasciwosci > (zakladka ogolne) i obok napisu TYP masz ikonke klikasz ja i ustawiasz hierarchie programow. (to pod KDE). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
da_niel Napisano Grudzień 21, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 21, 2006 pod GNOME: PPM na pliku->właściwości->otwarcie za pomocą->domyślny program mozna sobie wybrac dzieki za wasze pomysly -przydaly sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi