Maik Napisano Sierpień 29, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2004 Mam mały problem. Mam Fedorę już koło miesiąca i wszystko gra tylko dlaczego cały czas twardy dysk pracuje ? Nawet kiedy nie mam otwartych żadnych programów on cały czas coś robi, czasami mniej czasami więcej. Jak sprawdzić co on robi ? Lub jak to wyeliminować ? Dodam tylko że poprzednio na Auroxie miałem to samo. Uprzedzając pytania podaję: 400MB ram 250 swap Duron 800 KDE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Sierpień 29, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2004 Wklej tu wszystko, co zwróci polecenie: ps -ux Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Sierpień 29, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2004 http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...072&hl=updatedb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maik Napisano Sierpień 29, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2004 Tak to chyba będzie to Dziękuję. Korzystając z okazji co oznaczają : USER PID %CPU %MEM VSZ RSS TTY STAT START TIME COMMAND maik 2222 0.0 0.2 5616 968 ? S 13:21 0:00 /bin/sh /usr/bin/startkde VSZ oraz RSS ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Sierpień 29, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2004 Odpal man -a ps - o dziwo nie ma tam wytłumaczenia VSS ;-) W helpie do KSysGuard znalazłem cosik takiego: VmSize - The total amount of virtual memory used by the process (in kBytes). VmRss - The total amount of physical memory used by the process (in kBytes). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMON Napisano Sierpień 29, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2004 wpisz w konsoli top - pokaze ci co tam zamula ci kompa najbardziej - mnie tez updatedb swego czasu uprzykrzal zycie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi