pomur Napisano Grudzień 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 21, 2006 Witam! Zapewne temat byl juz poruszany, rozwiazanie jest banalne, a ja sie wlasnie zblaznilem, ale przeszukujac forum przy pomocy hasla yum update nie znalazlem (przynajmniej na pierwszych 5 stronach) nikogo kto mialby taki problem jak ja. Wyskoczyla mi ta natretna wiadomosc o update'ach - konsolai yum update. Pieknie wszystko sie sciagnelo itd. Zrestartowalem komputer i ... znowu dostaje wiadomosc o update. Czy yum nie powinien instalwoac automatycznie tego co sciagnal? Mam teraz instalowac to recznie ? : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Grudzień 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 22, 2006 Mialem tak kiedys, jak mi sie zaczela rozsypywac baza rpm... na dzien dobry zapusc yum update zrestartuj i zobacz czy po drugiej probie mu nie przeszlo. Jesli nie, to yum clean all i zaraz potem yum update Jesli i to nie pomoze, to zostaje juz tylko rpm --rebuilddb Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi