rattle5 Napisano Grudzień 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2006 Witam wszystkich. Chyba coś zepsułem wczoraj w mojej fedorce. Natchniony licznymi artykułami o programie Beryl, postanowiłem go sobie zainstalować, znalazłem dość szczegółowy opis tutaj (fragment dotyczący fc5) http://www.fedoraforum.org/forum/showthread.php?t=125275 . Ostatecznie programu nie udało się uruchomic. Problemy pojawiły się dopiero dzisiaj, kiedy próbowałem uruchomic komputer. Nie mogę sie zalogowac jako zwykly użytkownik. Gdy to robię to otrzymuje komunikat, ze nie mam praw do katalogu /home/mojkatalog i ponownie pojawia sie okienko logowania. Do trybu graficznego moge sie zalogowac tylko jako root, ale jak sprawdze prawa dostepu zwyklych userow to jest ok, wiec nie wiem skad taki komunikat. Dodam jeszcze że, gdy się loguje do konsoli jako zwykly user to tez jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Grudzień 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2006 Sprawdz czy Ci sie przypadkiem miejsce na / lub /home nie skonczylo df -T ... potem usun troche pod konsola, i bez problemu zalogujesz sie do X Tak, strzelam... Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rattle5 Napisano Grudzień 29, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2006 Wielkie dzięki, faktycznie /home byl zapchany :-) Dziwie się że sam na to nie wpadlem, bo 2 miechy temu mialem podobną sytuacjię tylko że z ' / '. Od razu założyłem że to przez te eksperymenty z berylem :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosi#1 Napisano Styczeń 2, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 2, 2007 a tak apropo instalacji beryla... nie lepiej i nie łatwiej było by zainstalować beryla z YUMa?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Styczeń 2, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 2, 2007 a tak apropo instalacji beryla... nie lepiej i nie łatwiej było by zainstalować beryla z YUMa?? może i łatwiej może i lepiej ale po co sobie życie upraszczać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi