fraDiavolo Napisano Sierpień 31, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 31, 2004 Jedną z rzeczy, która mnie irytuje w FC2 jest domyślny GRUB. Chciałbym go zastąpić LILO, ale nie wiem, jak zrobić to w sposób bezpieczny, to znaczy, żeby mi się partycje nie wysypały. Czy wystarczy zainstalować RPM-a lilo-21.4.4-25.1.i386 z trzeciego CD FC2? A może powinienem podejść do rzeczy inaczej? Pomóżcie, jeśli możecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Sierpień 31, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 31, 2004 W /etc/ powinien byuć plik lilo.conf.anaconda. Wystarczy wywalić dopisek .anaconda, a następnie przeładować go poleceniem lilo. Oczywiście najpierw należy go wyedytować i sprawdzić zy wszystkie dyski są dobrze ustawione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Sierpień 31, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 31, 2004 Jedną z rzeczy, która mnie irytuje w FC2 jest domyślny GRUB. A można wiedzieć co Cię irytuje? Większa konfigurowalność? ;-) lilo-21.4.4-25.1.i386 Jeśli nie będzie sprawiać problemów, to tak. Wiedz tylko, że ta wersja ma ponad 4 lata http://lilo.go.dyndns.org/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fraDiavolo Napisano Sierpień 31, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 31, 2004 A można wiedzieć co Cię irytuje? Większa konfigurowalność? Raczej grafika z epoki ZX Spectrum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Sierpień 31, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 31, 2004 Raczej grafika z epoki ZX Spectrum http://www.redhat.com/docs/manuals/linux/R...S2-TROUBLE-GRUB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi