Ent3rman Napisano Styczeń 3, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 3, 2007 Witam mój pierwszy post na tym forum wiec pozdrawiam wszystkich! posiadam laptop ASUS F3F AP075 aktualnie ma na nim zainstalowanego win$yf xp i RHEL 4 instalowałem większość popularnych dystrybucji linux(oprócz suse, bo niemców nie nawidze od dziecka;-)) i jak do tej pory najbardziej zainteresował mnie redhat i postanowiłem ze fedora core na dobre zagości na moim dysku;-) na laptopie jeszcze nie instalowałem bo chce sie dobrze przygotować i tu dwa pytania: -jakie partycje proponujecie na mój sprzęt i ile?w razie awarii żeby szybko postawić system na nowo i nie stracić danych? -czy nie będę miał problemu z wifi (INTEL PRO/Wireless 3945ABG) bo narazie mam tylko taki dostep do sieci jak ktoś ma podobną konfiguracje sprzętu niech pisze jak mu się zachowuje FC6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Styczeń 3, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 3, 2007 Witam mój pierwszy post na tym forum wiec pozdrawiam wszystkich! Ja rowniez witam i pozdrawiam -jakie partycje proponujecie na mój sprzęt i ile?w razie awarii żeby szybko postawić system na nowo i nie stracić danych? Hmm, o ile nie zrobisz zadnego glupstwa nie stracisz danych. Podzial na partycje to proces zdecydowanie uzalezniony od wlasnych preferencji i celu postawienia systemu. Osobiscie polecam rozdzielenie na roota / oraz /home jesli chodzi o jednostke typu desktop. Oczywiscie mozesz sie bawic w dalszy podzial, ale tak jak wspomnialem to juz trzeba samemu pomyslec, np. ja pakuje zawsze /boot. -czy nie będę miał problemu z wifi (INTEL PRO/Wireless 3945ABG) bo narazie mam tylko taki dostep do sieci Nie bedziesz mial - karta jest obslugiwana. Jest kilka watkow na forum w tym temacie. jak ktoś ma podobną konfiguracje sprzętu niech pisze jak mu się zachowuje FC6 Mam podobny sprzet firmy Dell - w zasadzie wiekszosc podzespolow pracuje jak powinna, praktycznie zaraz po instalacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ent3rman Napisano Styczeń 5, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 5, 2007 Osobiscie polecam rozdzielenie na roota / oraz /home jesli chodzi o jednostke typu desktop. Oczywiscie mozesz sie bawic w dalszy podzial, ale tak jak wspomnialem to juz trzeba samemu pomyslec, np. ja pakuje zawsze /boot. ile na root / i ile na boot / ? Nie bedziesz mial - karta jest obslugiwana. Jest kilka watkow na forum w tym temacie. Mam podobny sprzet firmy Dell - w zasadzie wiekszosc podzespolow pracuje jak powinna, praktycznie zaraz po instalacji. miło to słyszeć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi