Skocz do zawartości

Jak Pokazać Na Routerze Sprzętowym Adres Apacha W Dyn.pl

kiewball

Rekomendowane odpowiedzi

Założyłem konto na dyn.pl i skonfigurowałem program ez-ipupdate.

Niestety po wpisaniu adresu http://nazwa.dyn.pl, strona nie wyświetla się, co jest dla mnie zrozumiałe - sprawcą zamieszania jest router sprzętowy.

Jak ustawić, żeby klient dyn.pl wysyłał pakiet UDP do portu 3645 na zewnętrzny adres i czekał na odpowiedź?

taka konfiguracja jest przedatawiona ale dla programu gdipc.pl

http://dyn.pl/index.php?id=instal

Sluchaj a porty masz odblokowane ?? wszedzie gdzie trzeba ?? i w iptables i w routerze ja u siebie. Jako ze nie moglem za chiny uruchomic ez-ipupdate tak jak bylo opisane na dyn.pl wiec wklepalem do crontab-a

0-59/01 * * * * root /usr/sbin/ez-ipupdate -s dyn.pl -S gnudip -u nazwau:tajnehaslo -h domena.dyn.pl

:ph34r:

Dziala jak wsciekle i 2 domeny na tym kompie mam odpalone dzieki dyn.pl

Edit

Teraz mi sie przypomnialo przegladarka musi laczyc sie przez proxy, nie ma to jak skleroza bo umnie jak nie laczy sie przez jakies proksy to wlasnie jest brak strony niewazne czy FF czy przez parcha (czyt.IE) nie wiem czemu tak jest mam lenia i niechce mi sie dochodzic do tego :P i zmien port na który logujesz sie na router bo moze glupiec przewaznie jest to 80 przez przegladarki tyle o ile z lanu to robisz bedzie ok ale nie z zewnatrz

Dzięki za odpowiedź, ale obawiam się że jak na mój poziom wiedzy to trochę zbyt ogólne są te informacje.

Dokonałem wpisu w cronie, otwarłem porty na routerze, ale z resztą nie bardzo mogę sobie poradzi. W iptables wyświetlają mi się jakieś szlaczki.

Ty masz w cronie wpis:

usr/sbin/ez-ipupdate

rozumiej że jeśli skopiowałem pliki z dyn pl do: /usr/local/bin, to powinienem w wpis w cronie zmienić właśnie na taki?

tak tam chodzi o miejsce gdzie jest program a gdzie wchodzisz do iptables ?? chyba coś namieszałem bo ja nie mam w iptables tylko w ruterku może nie trzeba było (_odrazu_ → od razu) ORT zmieniać ustawień a najpierw sprawdzić u kogoś czy działa lub u siebie w przeglądarce ustawić proxy lub zrobić porostu ping mojadomena.dyn.pl i wtedy będziesz wiedział czy odpowiada :) jeśli nie to będziemy kombinować sory za haotyczne pisanie mam dzis lekkiego kaca i musze być w pracy :/