Raphin Napisano Styczeń 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 5, 2007 Witam! Ściągnąłem ostatnio źródła cinerelli z oficjalnych linków. Rozpakowuje, konfiguruje i wszystko ok. Następnie po wpisaniu polecenia "make" w celu kompilacji, pojawia się niezrozumiały dla mnie błąd... Mógłby mi ktoś powiedzieć o co ku*** chodzi? Zamieszczam "to", co wypluwa terminal: [rafal@localhost cinelerra-2.1]$ make make -f build/Makefile.cinelerra sh: -c: line 1: syntax error: unexpected end of file make[1]: Wejście do katalogu `/home/rafal/cinelerra-2.1' gcc -c -O2 -fomit-frame-pointer -falign-loops=2 -falign-jumps=2 -falign-functions=2 -D_LARGEFILE_SOURCE -D_LARGEFILE64_SOURCE -D_FILE_OFFSET_BITS=64 -I../../freetype-2.1.4/include -I../../ -DHAVE_OSS -DHAVE_FIREWIRE soundtest.c -o i686/soundtest.o Assembler messages: FATAL: can't create i686/soundtest.o: No such file or directory make[1]: *** [i686/soundtest.o] Błąd 1 make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/rafal/cinelerra-2.1' make: *** [all] Błąd 2 [rafal@localhost cinelerra-2.1]$ Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raphin Napisano Styczeń 9, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2007 hmm chyba niestety nic sie nie da zrobić z tym... Wychodzi na to, że jest to swoisty bug. A odpalił ktoś (_wogule_ → w ogóle) ORT cinelerre na FC6 z możliwością grabowania z kamery DV? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Styczeń 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2007 Hmm sprawdzilem i masz ten program w postaci rpm - wiec po co kompilowac. LINK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz69 Napisano Styczeń 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2007 Ja mam Cinelerre z RPM bo kompilacja tez sie mi nie udawala. Co do zgrywania materialu to cos mi nie wychodzilo wiec uzylem do zgrywania solidnego dvgrab. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi