cjneq Napisano Styczeń 7, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2007 Jak mogę otworzyć do odczytu w c++ plik, który jest na jakimś serwerze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Styczeń 7, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2007 Gdyby skorzystać z jakiejś wyspecjalizowanej biblioteki, to pewnie tak. Niestety ja osobiście takiej nie znam. Możesz poszukać w internecie, na pewno są jakieś dostępne, jak choćby ta → http://doc.in2p3.fr/doc/public/products/rf...m/rfstream.html (nie wiem, czy jest wolna). Podobne zagadnienie rozwiązałem następująco. Za pomocą potoków (fopen) wywołałem odpowiednie polecenie wgeta i zapisałem plik lokalnie. Następnie otworzyłem do odczytu już z najzwyklejszy sposób. Jeśli lubisz programować forki, to jest jeszcze exec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cjneq Napisano Styczeń 7, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2007 To jest to! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi