butek Napisano Styczeń 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2007 Dobra Mam Fedore 6 miałem Suse 10.0 i przez dwa dni 10.2 ale miałem kłopoty z zainstalowaniem sterów do ATI Radeon 9200 Pro Ale co jest lepsze. Kilka argumentów aby zostać dłużej z fedorką. kiedyś się nia bawiłém FC 3 , ale wtedy to Fedora była dzieckiem Red Hata dziś już jest samodzielna. Na Suse 10.0 mogłem słuchać muzy (po doinstalowaniu). Widze że na fedorze menu jest trochę bałaganiarskie, ale to nie jest takie ważne. jak z szybkością istabilnością. Jak z repozytoriami. Na Suse Yast był boski. Ale w końcu to wszystko to Linux i to jest najwazniejsze. Suse , tak mi sie wydaje idzie chyba w stronę MS Czekam na Wasze opinie. (_acha_ → aha) ORT jak z repozytoriami ? Na Suse była ich kopalnia. Jak z zależnościami podczas instalacji, czy są wykrywane prawidłowo ? Jak z multimediami ? Jak z Xgl ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosi#1 Napisano Styczeń 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2007 softu jest naprawdę dużo. repo livna i freshrpm. z muzyką i filmami też nie ma żadnego problemu (repo livna ma chyba wszystkie potrzebne kodeki). Polecam FC6 poza tym: distrowatch.com oraz jakilinux.org Zainstaluj a się przekonasz według mnie jeżeli chodzi o jakiekolwiek sterowniki (czy to do Nvidii czy to do Ati) nie ma chyba jako takich problemów). WMA, MP3 i Avi (mplayer) wszystko działa pięknie :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_szczecin Napisano Styczeń 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2007 Tylko Fedorka do pracy i rozrywki, yum jest suuuuuuuper no jednego nie mogę robic na fedorce zgrywanie i montaz wideo pozdrawiam i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamillys Napisano Styczeń 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2007 no jednego nie mogę robic na fedorce zgrywanie i montaz wideo Zgrywanie - może i problem. montaż - jahshaka to kombajn do video. Chyba montować też umie.(raczej na pewno -> http://www.jahshaka.org/ ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_szczecin Napisano Styczeń 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2007 Zgrywanie - może i problem. właśnie dlatego używam wyłącznie Liquid Edition można zgrywać z kamer kilku z synchronizacja czasu kaset płyt w doskonałej jakości montaż - jahshaka to kombajn do video dzięki za linka zapoznam się (troszkę potrwa bo z angielskim umnie hmm .......... słabo) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi