szyna Napisano Styczeń 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 10, 2007 witam mam nastepujący problem postawiłem postfixa i na kontach użytkowników które były juz na linuksie poczta działa bez problemów. Po dodaniu użytkownika user1 nie mogę wysyłac poczty na tym koncie, odbieranie działa bez problemów. czy ktoś może mi pomóc????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonteChristo Napisano Styczeń 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 10, 2007 ok. JA prawa do /var/mail i /var/spoll/mail +s dziedziczenie po rodzicu. teraz config postfixa. czy to po lanie czy na zewnatrz. kurde z fusow chyba bym wiecej wywrozyl niz z twojego posta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szyna Napisano Styczeń 11, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2007 ee okazalo sie ze chodzi o cós innego Mam postawionego postfixa w firmie. Jezeli jesatem w firmie to wszystko gra, tzn moge wysylac maile i odbierac z kazdego kompa i klient pocztowego. Ale jezeli próbuje to samo zrobic np z domu to wyskakuje mi blad Relay Access denied 554 o co w tym qrna chodzi?? jestem poczatkujacym adminem wiec prosze o wyrozumialosc OK. Problem rozwiazany, chodzilo o uwierzytelnianie :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szyna Napisano Styczeń 17, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 17, 2007 hehe następny problem mam dwie domeny i trza mi jakoś to rozdzielić, tzn jeżeli jest np użytkownik user to wysyłając maile na adres user@domena1 mail ten jest też w user@domena2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi