Mietek Napisano Styczeń 20, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 20, 2007 Witam Zainstalowałem bazę MySQL poleceniem: [root@server ~]# yum install mysql wszystko przebiegło prawidłowo yum nie wyrzucił żadnych błędów jednak podczas próby uruchomienia dostaje komunikat: [root@server ~]# service mysqld start mysqld: nierozpoznana usługa Sprawdziłem katalog /etc/rc.d/init.d i nie znalazłem w nim skryptu odpowiedzialnego za uruchomienie MySQL :lammer: (no chyba że nazywa się jakoś nielogicznie ) Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Styczeń 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 21, 2007 Jesteś pewnien, że yum go zainstalował? Może poprostu coś tam wypluł i się wyłączył. Co wypisuje wynik polecenia rpm -qa |grep mysql? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mietek Napisano Styczeń 22, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 22, 2007 Jestem pewien. [root@server ~]# rpm -qa |grep mysql mysql-5.0.27-1.fc6 Dlatego wydaje mi sie bardzo dziwne, ze nie ma skryptu startowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mietek Napisano Styczeń 22, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 22, 2007 Problem rozwiązany. Wystarczyło doinstalować pakiet mysql-server prymitywne rozwiązanie na które wpadłem po 4 dniach ciągłych rozmyślań. W życiu bym nie przypuszczał że pakiet mysql nie instaluje serwera bazy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi