MonteChristo Napisano Styczeń 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 21, 2007 Witam Czy ktos moglby sie podzielic informacja gdzie moge znalezdz plik configa po zainstalowaniu systemu. Szukam i szukam i jednym slowem chyba slabo szukam Chce zaimportowac plik configa dotyczacy kernela do nowego jajka, tak zeby nie wyklikiwac wszystkich opcji tych co sa nominalnie przy instalacji dodawane. heh....proste pytanie a zglupialem calkowicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stiffler Napisano Styczeń 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 21, 2007 w /boot znajduje sie config. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonteChristo Napisano Styczeń 21, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 21, 2007 no jest !pieknie ! ale kolejne moje glupie pytanie: powiedzmy dodac chce cos do jadra, do istniejacego yum mi zrobil upgrade do 2.6.18, ale w standardzie a jakies dodatkowe opcje ? jak je moge dodac ? czy musze jeszczce raz kompilowac ? moze ktos tak juz robil to napisze mi jakis przepis jak to ugotowac -> bo ja juz stracilem teraz pomysly calkowite. a chcialbym cos dodac do jadra, nie jako modul a na stale. Nie rozumiem tego yum-a I nie wiem czy sciagac sobie taki sam kernel 2.6.18 i do niego dodawac czy moge juz do istniejacego.Jak to zrobic gdzie to siedzi ? sic.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stiffler Napisano Styczeń 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 21, 2007 Co chcesz dodać? Chcesz coś zamiast modułu wstawić na stałe? Po co? Nie lepiej zapoznać się z modprobe.conf? Yum installuje paczke z kernelem przygotowaną przed developerów fc z opcjiami jakimi oni uznają za stosowne. Najlepiej jak ściągniesz źródła kerenela z www.kernel.org i skompilujesz jajko pod swój sprzęt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonteChristo Napisano Styczeń 21, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 21, 2007 a widzisz nie chce -> sciagac, ustawiac, kompilowac. chce do istniejacej pododawac. na stale to takie zlo konieczne chodz w ostatecznosci moze byc w module. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stiffler Napisano Styczeń 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 21, 2007 hmm... o ile wiem to w kernelu fc jest wszystko juz dodane jako moduł. Więc imho nie masz co dodawać. Chyba ze ponakładasz jakieś patche to ok. W tym celu poznaj budowanie pakietów rpm i ściągnij src.rpm z kernelem od fc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonteChristo Napisano Styczeń 21, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 21, 2007 ech....kolego Stiffler -twoj pierwszy post sprawil, iz odnioslem wrazenie ze masz jakiekolwiek pojecie o tym co piszesz, lecz ostatni stanowczo mnie z tej tezy wyprowadził. Polecam ci przeczytanie i zapoznanie sie co jest a czego nie ma w standardowym jadrze dla FC. Jesli, by tak bylo moj post nie znalazby sie tutaj, ani nawet moja jaznia by o nim nie pomyslala, w zwiazku z tym iz jest inaczej postanowilem sie spytac Tych co znaja TEMAT, a nie snuja bezpodstawnych wizji jak TY. Bez obrazy kolego...proponuje ci zebys sie nie obrazal na mnie, oczywiscie Twoje poznanie swiata moze byc inne niz moje tak wiec dalej pytam jak, a dla Ciebie jeszcze jedna rada, to co dla ciebie wydaje sie byc standardem dla innych to dopiero poczatek drogi. Pozdrawiam i czekam na odpowiedz zanajacych temat bardziej doglebnie niz Stiffler. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi