andriusza1 Napisano Styczeń 28, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 28, 2007 Witam, chce uzywac Ekige do rozmów sip, ale mam maly problem, gdy na jednej stronce chce przetestowac usluge voip, to otrzymuje ten komunikat: Your computer couldn't call our location on the standard SIP port (5060). Generally, this failure is caused by a firewall blocking our calls. We are going to re-run the test over a commonly available port (6000) to diagnose the problem. i tego wlasnie nie kminie , a no bo juz otwarlem porty: 5060 UDP 10000 UDP 5010 UDP 50000-50100 UDP a tu wciaz ten durny komunikat, no i chyba mi przez to Ekiga nie dziala :/ Adres stronki do testowania http://www.testyourvoip.com/index.html i wybieramy choose a destination, gdyby ktos mi mógl pomóc. No i dodam, ze ale chala, wylaczylem juz SeLinuksa i Fireowalla calkowicie i oczywiscie co? Nic, nie dziala, w ogóle nie dziala!!! No qrcze blade, dziwne ze na Lapku, który jest podlaczony do tego samego routera lub na tym samym kompie z winda → DZIALA. Co jest do licha? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi