pablo_m Napisano Luty 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 10, 2007 Witam jestem nowym użytkownikiem fedory core 6 więc proszę wszystkich o wyrozumiałość. Używam środowiska graficznego GNOME i że jestem początkującym użytkownikiem chciałem dodać jakieś oprogramowanie przy pomocy menadżera pakietów. Niestety po wpisaniu hasła roota program ten uruchamia się by po chwili wyświetlić komunikat: "uruchomiona jet inna aplikacja mająca dostęp do informacji o oprogramowaniu" i zonk nie mogę nic zrobić Druga kwestia to zamiast menadżera pakietów chciałem skorzystać z YUMa wpisałem: yum install mplayer i dostałem taki komunikat: existing look /var/run/yum.pid : another copy is running. Aborting Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fdtech Napisano Luty 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 10, 2007 Jeżeli niedawno zainstalowałeś system, to ci się robi update (ok 300-350mb), a nie da się mieć więcej jednej aplikacji używającej pakietów (instalacja/upgrade/etc) . Więc musisz poczekać, aż się skończy, albo ubić ten proces. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi