samba Napisano Luty 28, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 28, 2007 witam mam katalog gdzie jest sporo plików i chciałbym wylistowac jakie pliki np dzisiaj stworzył dany user (listowanie po userze) ls -autor niby pokazuje mi ale jak ustawić jescze sortowanie po dzisiejszej dacie ? |sort ??? chyba że znacie jakieś inne polecienie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jm# Napisano Luty 28, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 28, 2007 nie wiem jak działa ls -autor ale ja bym zrobil to tak ls -la | grep <user> | grep <data> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samba Napisano Luty 28, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 28, 2007 nie wiem jak działa ale ja bym zrobil to tak ls -la | grep <user> | grep <data> już sobie znalazłem dzięki .Ja zrobiem podobnie ale z innym parametrem ls -lt i to sortuje mi od razu wg czasu modyfikacji jednakże dziwi mnie to co napisałeś dalej | grep <user> |grep <data> jak grepem wydobyć datę? przecież nie wpiszę daty w formacie np |grep 28 lut 2007 ??? I tu właśnie zaczynają się schody z wylistowaniem plików z określionej daty Ma ktoś jakiś pomysł ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jm# Napisano Luty 28, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 28, 2007 przecież nie wpiszę daty w formacie np |grep 28 lut 2007 ??? I tu właśnie zaczynają się schody z wylistowaniem plików z określionej daty Ma ktoś jakiś pomysł ? mnie się udało ls -lt | grep "28 lut 2007" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi