starsin Napisano Marzec 1, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 1, 2007 witam apache nie moze dokonac listingu katalogu w moim home. dostaje komunikat 'Permission denied in ...'. a prawa nadalem 777 takze nie wiem o co chodzi. inny problem jest taki ze mam u siebie w home servis WWW i jesli odwoluje sie do niego np przez ./log/my.log to apache moze go zapisac ale jesli odwolam sie bezwzglednie czyli /home/../log/my.log to tez dostaje komunikat ze nie mam prawa. sciezna jest na pewno dobra. szukalem podobnych problemow na tym forum i w google i jedyne co znalazlem to aby pogrzebac w SELinux. tylko ze ja mam SELinux (_wogole_ → w ogóle) ORT wylaczone ;/ ktos ma pomysl co moze byc nie tak? z gory dzieki pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adams24 Napisano Marzec 2, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 2, 2007 Ustaw w httpd.conf opcję UserDir na UserDir strona_www w katalogu domywch wykonaj: chmod 2755 strona_www chmod o+x /home/user I ma chulać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
starsin Napisano Marzec 2, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 2, 2007 u mnie wystarczylo chmod o+x /home/user dzieki wodzu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi