Krzysiek_84 Napisano Wrzesień 10, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 10, 2004 Mam mały problem bo przeistalowałem system windows xp i stracił sie boot menager ) teraz szukam czegoś pod windowsa żeby widział tez (_linuxa_ → Linuksa) ORT ale coś mi to cieżko idzie moze mi ktoś pomoże.Jakis mały opis nazwa programy albo coś z góry dzieki.Pozdrawiam wszystkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Wrzesień 10, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 10, 2004 odpal linuksa z płytki i zainstaluj gruba (albo lilo) jeszcze raz, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tidnab Napisano Wrzesień 11, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 11, 2004 oraz poszukaj na forum i poradach - bylo omawiane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fedorowicz Napisano Wrzesień 11, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 11, 2004 Witam. Pozwolilem sobie zacytowac Piotra82 z dzialu Porady. Skopiowalem sobie jego porade do pliku. Sam zastosowalem to odzyskiwanie gruba wczoraj idlatego szczerze polecam. Ta porada jeszcze wisi tam w 'Poradach' ale nie moge znalezc. Jak przywrócic gruba po wykasowaniu ? Nadeslal Piotr82 12.05.2004, 17:45 Czesto zdarza sie ze tracimy gruba np. poprzez reinstalacje windowsa. Podam prosty , a zarazem funkcjonalny sposób na odzyskanie go. Wkladamy CD1 od Fedory ( musimy miec w biosie ustawione bootowanie z plyty ) i wpisujemy w konsoli linux rescue. Zatwierdzamy wszystkie pytania i kiedy wejdzie do konsoli wpisujemy : chroot /mnt/sysimage grub-install /dev/hda exit exit Uwaga. Przed '/sysimage' i '/hda' w tym kodzie nie ma spacji. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi