pvw Napisano Marzec 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 11, 2007 witam, mam fedora5, i usiluje odpalic sobie Tomcat6. Brakuje mi ustawien zmiennych JAVA_HOME oraz JRE_JAVA. Czy dobrze kombinuje: # .bash_profile # Get the aliases and functions if [ -f ~/.bashrc ]; then . ~/.bashrc fi # User specific environment and startup programs export JAVA_HOME=/usr/lib/jvm/java-1.4.2-gcj-1.4.2.0 PATH=$PATH:$HOME/bin:$JAVA_HOME/bin export PATH unset USERNAME bo nadal nie dziala.czy po zmianie ustawien w tym pliku trzeba go jakos odswiezyc nie wylogowywujac sie?jak? dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz69 Napisano Kwiecień 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 21, 2007 Ja tez mialem problem z Java gdy bawilem sie w Azureusa. Moj problem rozwiazalem dzieki tej stronie. Wszystko bardzo fajnie opisane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Kwiecień 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 21, 2007 mam fedora5, i usiluje odpalic sobie Tomcat6. Zainstaluj sunowska jave tak jak to opisano tutaj: http://stanton-finley.net/fedora_core_5_in...notes.html#Java (oczywiscie uzywajac najnowszej dostepnej wersji i modyfikujac nazwy) Powinno pomoc Pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi