Krzysiek_84 Napisano Wrzesień 12, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 12, 2004 Zrobiłem update FC2 i w grub-ie podczas załanczania komputera mam teraz 3 linux-y i teraz który mam odpalać pewnie ma ktoś tak jak ja:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Wrzesień 12, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 12, 2004 3 linuksy? czy raczej 3 rozne jądra, najlepiej odpalaj najnowsze wyedytuj plik grub.conf i wywal te które są Ci niepotrzebne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Wrzesień 13, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 13, 2004 Mała sugestia. Gdy będziesz pewiem ,że nowe jądro działa poprawnie wywal pliki ze starego. Źródła kernela znajdują się w /usr/src/nazwa_jadra , moduły kernela w /lib/modules/nazwa_jadra , i kernel /boot/nazwa_jadra . Później zedytuj plik /etc/grub.conf i usuń kernele które usunąłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz Napisano Wrzesień 13, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 13, 2004 A nie lepiej usunąć przez (_rpm'a_ → RPM-a) ORT ? W końcu FC2 to system oparty na rpm, więc po pierwsze warto z tego korzystać a po drugie takie ręczne usuwanie może spowodować błędy w działaniu (_rpm'a_ → RPM-a) ORT ( usuniesz coś co rpm uważa że ma na dysku ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Wrzesień 13, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 13, 2004 Jeszcze male dopowiedzenie: mozesz tez ustawic w pliku /boot/grub/grub.conf jako default jadro, ktore chcesz zeby sie uruchamialo domyslnie. Nie bedziesz musial wtedy usuwac starszych jader no i nie bedziesz tez musial wybierac, ktore chcesz uruchomic. Ja np. zostawilem teraz tylko stabilne wersje i jako domyslne ustawilem najnowsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi