Skocz do zawartości

Windows Strasznie Nie Lubi Fedory

Jesiu

Rekomendowane odpowiedzi

Ten problem zapewne był już poruszany wiele razy ... przy instalacji Windowsa czarny ekran itp. . Ale mi z wielkim trudem nareszcie udało się to zmienić . Użyłem programu Gparted (ISO) (_usunolem_ → usunąłem) ORT linuksa (oczywiście wyznaczając kawałek dysku dla niego ;) ) i zaczołem próbować wgrać Windowsa ale za każdym razem pojawiał się problem niezależnie od tego czy to Windows Xp,ME czy 98

W przy padku Me i 98 rozpoczynało się długie formatowanie które do długiej godzinie stawało na 17% i pojawiał się napis że nie da się sformatować .... więc zaczołem próbować xp ... i nareszcie nie było już problemu tzw:''Czarnego Ekranu'' Ale zamiast Tego pojawiło się co innego ... Windows nie mógł zainstalować biblioteki DLL .Po początkowym uczuciu sukcesu nagle ogłupiałem więc zwróciłem się tutaj .......

Windows nie mógł zainstalować biblioteki DLL
No i co my mamy na to poradzić? Jedyne co mogę Ci poradzić to sprawdzenie, czy nie masz jakichś rysek na płytce albo czy nie jest zakurzona. Poza tym z chwilą kiedy wywaliłeś partycję FC ten problem przestał mieć cokolwiek wspólnego z Linuksem, co znaczy, że powinien trafić do hyde parku, albo od biedy do pozostałych distr, ale na pewno nie tutaj. Do tego nie napisałeś co to za plik właściwie, w którym momencie instalki to się dzieje etc. Nic nie napisałeś, więc pewnie nawet ci, co znają się na windowsie nie będą w stanie Ci pomóc.

nagle ogłupiałem

Ja też... :/

No trudno ;/ postram sie doszukac jakis MOICH bledów i zobaczy sie co i jak

No to zanim sie zestarzejesz... ;)

Sprzet nie krecony? Bo jesli tak, to na dzien dobry przywroc wszystkie ustawienia fabryczne...

A potem juz tylko:

[1.] wywal wszystkie partycje z dysku (w dowolny sposob)

[2.] zbootuj kompa z CD W98, uruchom fdisk /mbr (mozna to tez zrobic bootujac z dyskietki MSDOS, plyty WXP [wtedy -> fixboot i fixmbr]... ale W98 bedzie najszybszy i najprostszy)

[3.] zbootuj z WXP i zainstaluj - w trakcie instalacji recznie tworzac partycje dla Windy

[4.] zbootuj z Fedorki, zainstaluj

...

[5.] jesli po [2.] nadal beda problemy z [3.] to polecam jakis program diagnostyczny do dysku (najlepiej od producenta, ale sa one zwykle dosc uniwersalne wiec nie koniecznie).

[6.] a wlasciwie [0.] bo od tego powinienes zaczac - przetestuj gruntownie pamiec, np. wskazanym juz memtestem...

Wiesz, ze przy uruchamianiu FC6 [CD1] mozesz wpisac memtest aby zbootowac w trybie diagnostycznym? ;)

Pozdro

OK wielkie dzięki za odpowiedź :D

Zobacze co da się zrobić

Bardzo dziękuje za odpowiedź ... namęczyłem się ale się udało ... na razie mam xp i to mi wystarczy a co do linuksa to chyba poczekam na fedorke core 7 bo mam na nią troszke miejsca zostawioną ;)

• 1 month later...