p4v3u Napisano Kwiecień 12, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 12, 2007 witam, Uzywam F6 od jakiegos czasu, nigdy nie mialem z nia wiekszych problemow. Do czasu, gdy ktoregos dnai system zawisl i po restarcie juz sie nie chce uruchomic. W zasadzie bardzo bym nie zalowal systemu gdyby nie to ze wszystko co mialem, mialem wlasnie na partycji LVM, ktorej teraz nie moge zamontowac. Mam livecd backtracka 2.0 final i on montuje wszystkie inne partycje, poza LVM. po mount /dev/hda3/ /mnt/F6/ wypisuje please specify filesystem type.. W jaki sposob zamontowac partycje LVM? Jak okreslic system plikow? Zaraz do tematu doloze screen tego co Fedzia "wyrzuca" po nieudanym starcie. EDIT: i jest jakby znalazl sie ktos kto pomoze, to bede wdzieczny pozdr p4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro33 Napisano Kwiecień 12, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 12, 2007 W jaki sposob zamontowac partycje LVM? Jak okreslic system plikow? jakby znalazl sie ktos kto pomoze, to bede wdzieczny pozdr p4 spróbuj ,glowy nie dam bo unikam LVM http://www.fedoraforum.org/forum/archive/i...hp/t-64964.html inny przyklad mount /dev/VolGroup00/LogVol00/hda3 /mnt/hda3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p4v3u Napisano Kwiecień 13, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 13, 2007 inny przykład mount /dev/VolGroup00/LogVol00/hda3 /mnt/hda3 probowalem z pod slax'a i wywalo error, ze nie ma takiego "special device" :/ wieczorem poproboje ze sposobem z pod linka. a moze wiesz jak rozwiazzac problem z uruchamianiem fedory? pozdr. p4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olorin Napisano Kwiecień 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 14, 2007 probowalem z pod slax'a i wywalo error, ze nie ma takiego "special device" :/ wieczorem poproboje ze sposobem z pod linka. a moze wiesz jak rozwiazzac problem z uruchamianiem fedory? pozdr. p4 Myślę, że choć raz ja się przydam komuś ja mam teraz dwie fedory, jedna jako desktop jedna do testów. Montuję w ten sposób: mount /dev/VolGroup00/LogVol00 /mnt/fedora120GB ; oczywiście to montuje mi główną fedorę na dysku primary master w fedorze testowej będącej na secondary master:D działa , skacze i buczy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi