Berkof Napisano Wrzesień 19, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 19, 2004 Mam dysk 120GB i jest tak podzielony: 6,5GB -NTFS - primary <--------LOGICAL--------> 1,5GB - FAT16 30GB - NTFS 55GB - NTFS <Koniec Logical> 18,78GB - nie podzielone Chciałem ręcznie podzielić. Ustawiłem punkt montowania "/", struktura plików ext3, rozmiar 8600MB Ustawiłem SWAP - 512MB I kiedy chce utworzyć z reszty /HOME to wywala mi taki komunikat Could not allocate requested partitions: Partitioning failed: Could not allocate partitions" Nie ważne czy chcę utworzyć z reszty dodatkową partycję czy tylko 100MB . Nie da się już więcej partycji utworzyć. Nie wiem co jest grane :shock: Pomóżcie - prosze UPDATE: Przyszło mi do głowy że na 1 dysku może być 4 partycje podstawowe lub 3 podstawowe i jedna rozszerzona. Mam 1 podstawową i 1 rozszerzoną na której jest 3 partycje logiczne. Wychodzi na to żę mogę utworzyć jeszcze 2 partycje podstawowe i pewnie takie były tworzone. Ale podczas podziału nie mogłem wybrać że ma to być rozszerzona.. Liczę na pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Wrzesień 19, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 19, 2004 Chyba chodzi o to, że obszar niepodzielony na partycję nie jest przydzielony do hda2 (czyli do logical). Rozszerz jakimś programikiem tę partycję tak, aby w niej znajdował się obszar nie podzielony na partycje. http://www.redhat.com/archives/redhat-inst...r/msg01187.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berkof Napisano Wrzesień 19, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 19, 2004 Niestety to nie pomogło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi