fafig Napisano Maj 4, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 4, 2007 witam, czy komus sie udalo ustawic poprawnie dzialajaca wirtualizacje, bo ja zaczynam watpic juz czy mi sie uda. zainstalowalem kernela-xen kmody nvidii pod xena. no i efekt jest taki ze tak co 2 -3 uruchomienia system staje na ladowaniu xend. innym znowu razem sprawdzal dysk fsck'iem, no i w pewnym momencie system zaliczyl totalnego freeze'a. kiedy wreszcie udalo sie wlaczyc virtual-managera znowu problemy, nie dosc, ze czekanie az laskawy manager otworzy okienko do przegladania obrazow iso, to stworzenie wirtualnego pliku (partycji) nie dochodzi do konca. pisze ze potzrebuje 30s na 1 GB, dalem mu 2 GB to teoretycznie powinno zajac minute z hakiem. efekt jest taki ze "tworzy" jakies 30 minut totalnie zajmujac jeden procesor, drugi w ogole nie wykorzystany. no i na koniec freeze - reset i zabawa od nowa. ktos sie moze z czyms takim spotkal? czy to wina kernela? kmodow? mam xena w wersji 2.6.20-1.2948. z gory dzieki za pomoc (swoja droga to sie zastanawiam jakie sa min wymagania, bo procek x2 4200 i giga ramu chyba mu nie starczaja ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi