Skocz do zawartości

Fedora Neo

piotreek23

Rekomendowane odpowiedzi

Nie po to jest forum, by gadać przez GG.

Po za tym jak ktoś ma propozycje na logo, niech śmiało tu pokaże.

Zaraz zacznę ściągać F7, to coś dalej pokombinuje. Źródła Ubuneo są dostępne, zawierają kilka pakietów .deb.

Moja propozycja logotypu

untitled3wg1.png

zkablemdn0.png

zkablem2vl9.png

wersja ostateczna:

fedneoad8.png

24x24 24x24fedneosq0.png

32x32 32x32fedneoou7.png

48x48 48x48fedneowl4.png

64x64 64x64fedneock1.png

Czekam na komentarze i opinie

A co do przerzucania ubuneo to nie lepiej było by przerzucić program z Aurox-a 12 ?

Działał dobrze a Aurox to dystrybucja oparta na Fedorze 5 wiec bliżej nam w stronę Auroxa niż chyba w stronę Ubuntu ale jak wolicie. Jednak z tego co słyszałem to ubuneo jest stabilniejsze od Auroxowego odpowiednika ale może to wynikać nie z winy programu a dystrybucji bo Aurox trochę mało był stabilny. Temat do dyskusji jeszcze

//EDIT: Na forum zbyt długo się czeka aby współpraca była szybka. Wczoraj wieczorem był logotyp jest kolejny dzień popołudnie i nikt do tematu nie zajrzał. Ja nie wiem co mam robić a tak już cała grafika była by zrobiona. Nawet nie wiadomo czy logotyp jest ok. Wiec proszę o kontakt GG z głównym programistą. Będzie szybciej

• 2 weeks later...

THX. Moge być testerem dla Sagema F@st 800.

Połączenie z netem powinno być automatycznie uruchamiane wraz z logowaniem/startem systemu, oraz wznawiane, gdyby się rozłączyło(np. wymuszona zmiana IP) bez wiedzy użytkownika.

• 4 weeks later...

Mam niestety złe wieści. Moja tablica partycji została uszkodzona i niestety utraciłem wiele cennych danych w tym cały projekt. Mam jednak zamiar zacząć wszystko od początku i sądzę, że nauczony doświadczeniem wszystko pójdzie sprawnie. Czekam też na propozycje na PM odnośnie testerów, jak również osoby znające bash'a lub python'a. Tym razem nie będę trzymał wersji testowych na dysku. Obiecuję :)

EDIT: Zapomniałem dodać. Nie ma tego złego co by na dobre wyszło. Ubuneo nie jest już rozwijane, w zamian powstało dużo lepsze http://ubudsl.ubuntu.pl/ . Myślę, że jednak warto było poczekać :)