corelauf Napisano Wrzesień 20, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2004 Witam, jestem nowy i zupelnie zieliony z (_linuxa_ → Linuksa) ORT Fedora Core 2, ale cos tam sobie dlubie. Mam wstepnie skonfigurowany serwer ale podczas ladowania systemu denerwuja mnie dwie rzeczy: 1) cigale wlacza sie jakies Logical Volume Manager i czegos szuka - nie chce tego zeby bylo... co zrobic zeby sie nie pojawialo. ?? 2) przy kazdym starcie wlacza sie "linuxowy scandisk" dla md0 i md1 ... file chceck cos tam.... Czy to normalne ?? HELP ME PLEASE ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m@rtinez Napisano Wrzesień 20, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2004 1. Aby wywalić jakieś programiki z uruchamiania się przy starcie należy wklepać: setup ->Usługi systemowe i powywalać co Ci nie potrzebne jest. Jeśli nie chcesz wywalić czegoś przydatnego proponuję poczytać ten wątek tutaj 2. Tutaj mam pewien dylemat. Jak nie wyłączysz systemu jak Pan Bóg przykazał np. pstrykniesz "POWER" to odpali Ci się sprawdzanie dysku (skandiskiem tego bym nie nazwał, ale chyba oto chodzi ) i nie powinno się uruchamiać za każdym razem tylko w przypadku opisanym powyżej. Opisz dokładnie co robisz, co się dzieje itd. to pomyślimy bo narazie pomysłu nie mam Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
corelauf Napisano Wrzesień 21, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 21, 2004 1) Więc jesli chodzi o LVM Logical Volume Managment to przez Setup - Services nie jest to wlaczane... przynajmniej nic tam takiego nie ma odnosnie lvm. Wiec kwestia nadal pozostaje nie rozwiazana. Moze to przez to ze mam dwa dyski w programowym raidzie. 2) podczas rebootowania serwera przy named: pojawia sie connection refused : rndc connection filed - plik w namedzie rndc.key jest pusty po standardowej instalce... co z tym ?? 3) jesli chodzi o tego "scandiska" to za kazdym razem przy starcie jest checking root filesystem /initrd/root - why ??? help me !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi