Skocz do zawartości

Java

rash

Rekomendowane odpowiedzi

WItam, znowu mam problem, tym razem z java. Zawsze latwo mi sie instalowala w fedorze, ale tym razem sa klopoty. Instaluje wszystko zgodnie z faq , robia powiazania i...NIC! Ani w firefoxie, ani w operze sie nic nie odpala. Oczywiscie w przegladarkach ustawilem "enable java". Wyedytowalem wiec java.sh w /etc/profile.d/, ale od tego czasu pojawia mi sie cos takiego:

39:31 localhost kernel: audit(1179167971.108:11): avc: denied { read } for pid=3893 comm="prelink" name="libjavaplugin_oji.so" dev=hda1 ino=1405582 scontext=system_u:system_r:prelink_t:s0 tcontext=user_u:object_r:user_home_t:s0 tclass=file

May 14 20:40:41 localhost kernel: audit(1179168041.712:12): avc: denied { read } for pid=3893 comm="prelink" name="libjavaplugin_oji.so" dev=hda1 ino=1405582 scontext=system_u:system_r:prelink_t:s0 tcontext=user_u:object_r:user_home_t:s0 tclass=file

May 14 20:44:37 localhost kernel: audit(1179168277.841:6): avc: denied { read } for pid=2354 comm="bash" name="java.sh" dev=hda1 ino=1151065 scontext=system_u:system_r:rhgb_t:s0 tcontext=user_u:object_r:user_home_t:s0 tclass=file

No i oczywiscie w zadnej pregladarce nadal java sie nie uruchamia. Co robic???

Wyglada na problemy z kontekstami SELinuxa - wylacz go na chwile i zobacz czy nie znikna.

Jesli wylaczenie pomoze - to wlacz spowrotem i sprobuj zaktualizowac co nieco i przywrocic odpowiednie konteksty

yum update selinux*

oraz

touch /.autorelabel && reboot

Nadal nie halo?

Powodzenia

Wyglada na problemy z kontekstami SELinuxa - wylacz go na chwile i zobacz czy nie znikna.

Jesli wylaczenie pomoze - to wlacz spowrotem i sprobuj zaktualizowac co nieco i przywrocic odpowiednie konteksty

yum update selinux*

oraz

touch /.autorelabel && reboot

Nadal nie halo?

Powodzenia

Wszystko dziala. Dzieki!