beavis Napisano Maj 19, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 19, 2007 Witam. W końcu znalazlem czas i postanowiłem zainstalować Fedore. Po instalacji niestety zaczęły się pierwsze problemy: 1. Nie widać karty sieciowej (Realtek RTL8168/8111) - ściągnąłem sterowniki, poprawiłem błędy w źródle zgodnie z opisami na forum i... a. podczas próby instalacji wyskakuje komunikat o braku gcc - a wiec próbuje dokompilowac gcc z płyty DVD i... b. otrzymuję komunikat iż nie można pobrać informacji o oprogramowaniu - zgodnie z poradami edytuje yum.repos.d aby przekierować na lokalne repozytorium ale po podaniu sciezki do płyty DVD, czyli: CODE [lokalne] name=moje repozytorium baseurl=file:/media/nazwa plyty dvd/ enabled=0 gpgcheck=0 wydaje komende CODE yum install gccXXXXXX --enablerepo=lokalne (X - numery) i po odnalezieniu wymaganego xmla dostaje komunikat: No matches found Jak mam zainstalowac to gcc zeby w koncu podpiac sieciowke i nie wlaczac ciagle tego windowsa... Prosze pomozcie (aa i w miare mozliwosci piszcie to prostym jezykiem bo ja tu chyba dopiero raczkuje wiec jesli cos bedzie skrotow i nie krok po kroku te nie wiem czy sie wszystkiego domysle) Ok sprawa chyba zalatwiona.... siedzialem kilka godzin nad pakietami z plyty i sprawdzalem zaleznosci i w koncu zainstalowalem gcc i sterowniki do karty, takze siec juz dziala ---------------- (Listingi do 12-15 linijek umieszczaj między znacznikami [code] i [/code], dłuższe niż 15 linii pomiędzy [codebox] i [/codebox] - tak jest czytelniej. Przeczytaj "BB Code Help") (Nie pisz postów pod własnymi postami, korzystaj z przycisku "EDYCJA")- WalDo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi