VIPER Napisano Luty 9, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 9, 2004 nie mam pojecia jak zamknac tylko x-y i przejsc pod konsole. a moze przy uruchomieniu pominac x-y i zostac pod konsola ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Luty 9, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 9, 2004 Zmienić w inittab runlevel na 3, a aby powrócić do X'ów to wstawić tam 5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mortimer Napisano Luty 10, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 10, 2004 Wyedytuj /etc/inittab i zmień "id:5:initdefault:" , na "id:3:initdefault:" wyloguj się z X-ów i zainstalij stery do nv. Gdybyś miał problem z samą kompilacją to probonuje zmienić kompilator na starszy. Poprostu wpisz "CC=gcc32 ; export CC" i odpal znowu instalator ./NVidia...bla,bla,bla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VIPER Napisano Luty 10, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 10, 2004 wielkie thx po wylaczeniu x-ow instalacja bez problemow i tux racer hula na max przy 1280 - 1024 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grucha Napisano Luty 11, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 11, 2004 wielkie thx po wylaczeniu x-ow instalacja bez problemow i tux racer hula na max przy 1280 - 1024 Czy wszyscy nowi instaują drivery graficzne do Xów dla tej gry. Chyba też tak zrobie wreszcie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MalyFigo Napisano Luty 16, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2004 a moze wystarczy jako root w konsoli wpisac: /sbin/telinit 3 i juz sie zamknely ixy i juz nie trzba edytowac nic, a po zakonczonej np. instalcji sterow grafy wystarczy wpisac startx i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Luty 16, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2004 Sprawdziłem sobie te komende i w zdumieniu odkryłem, że powłączaly mi się w Services różne usługi, które dawno powyłączałem. Czy zawsze tak się dzieje, gdy się przechodzi na F. w tryb tekstowy? A może akurat te usługi są potrzebne, aby uruchomić ten tryb? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Luty 16, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2004 Wyłączyłem te usługi uruchamiane w Services i mam teraz następujący problem Tworzenie katalogów nie jest obsługiwane przez protokół devices I nie potrafie teraz zlokalizować tej usługi, którą wyłączyłem, a jest potrzebna :x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MalyFigo Napisano Luty 16, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2004 Az taki madry to ja nie jestem, ale jak juz cos kombinujesz z uslugami to wylaczaj pojednej a nie co leci. Najprosciej to powlaczac te co sa standardowo i pozniej pojedynczo usuwac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi