Lucek Napisano Wrzesień 21, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 21, 2004 Witam! Zainstalowałem dziś Fedorę Core 2 i wszystko by było bardzo fajne, gdyby nie to, że mój user z poprzedniego systemu nie chce działać. Poprzedni Linux to Gentoo. Pracowałem tam zarówno na KDE jak i na Gnome. Podczas instalacji zostawiłem partycję /home nieruszoną. Po instalacji owa partycja była widoczna. Jednak gdy próbuję wejść na konto użytkownika korzystającego z tego starego katalogu domowego, Gnome pisze, że sesja trwała krócej niż 10 sekund, że to może być problem instalacji lub braku wolnego miejsca. Po czym wraca do ekranu powitalnego. Mogę się zalogować normalnie jako root, mogę stworzyć użytkownika z innym katalogiem domowym i na niego wejść, ale nie mogę stworzyć użytkownika korzystającego z tego starego katalogu. Czy ktoś wie, w czym rzeczy? Dzięki za pomoc. Lucek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Wrzesień 22, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 22, 2004 Może spróbuj swojego szczęścia tutaj. Jeśli nie masz zbyt dużo czasu, spróbuj najpierw metody z około 25 posta (wszystkie są ponumerowane). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano Wrzesień 22, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 22, 2004 Już rozwiązałem problem. Po uruchomieniu pojawia się okienko z możliwością podlgądu logów. Tam widać było, że jest jakiś problem z plikiem ./ICEauthority, czy jakoś tak. Ów plik skasowałem, i po wylogowaniu i zalogowaniu na stare konto wszystko poszło ładnie - plik został stworzony od nowa. To chyba był problem z prawami dostępu - może wystarczyło je zmienić. Dzięki za odzew. Lucek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi