adams24 Napisano Czerwiec 15, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 15, 2007 Witam. Zamierzam na dniach kupić mały serwer i postawić w firmie serwer plików na fedorze, serwer poczty, serwer www, i bazy danych. Zerknijcie a ten serwerek Serwerek. Prosłbym o jakeiś wypowiedzi może ktos ma jakies doświadczenie w stawianiu fedory na takim sprzęcie. Interesuj mnie jedno rozwiązanie. Klientów wszystkich mam na WINXP i Win 98SE chciałbym wproawadzić środowisko domeny tak żeby userze się logowali do domeny!!! Da sie zrobi cos takiego na fedorze??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zybex_pl Napisano Czerwiec 15, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 15, 2007 Wypas - powinieneś tylko dokupić jeszcze jeden dysk i zrobić mirror, na stronie hp napisali że chodzi pod RHEL - więc może spróbuj CentOs-a, co do kontrolera domeny to wszystko masz w sambie. Co do Fedory - to pewnie nie będzie problemów pozdro zybex_pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adams24 Napisano Czerwiec 20, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 20, 2007 Nio oczywiście że miałem an myśli serwerek plików z mirroringiem. Dane o znaczeniu krytycznym dla instytucji raczej żeby były dobrze zabezpieczone. Wlasnie ma padł stary serwer na ktorym tesh był raid na szćzescie poadł tylko jeden z dysków więc dane zostały zachowane na drugim. Właśnie testuję sambę i srodowisko domeny, cos nie abrdzo mi to idzie. Problem mam z profilami ale to (_jush_ → już) ORT oddzielny temat poruszam go tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi