Skocz do zawartości

Potrzebuję Dorady

adams24

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Zamierzam na dniach kupić mały serwer i postawić w firmie serwer plików na fedorze, serwer poczty, serwer www, i bazy danych.

Zerknijcie a ten serwerek Serwerek.

Prosłbym o jakeiś wypowiedzi może ktos ma jakies doświadczenie w stawianiu fedory na takim sprzęcie.

Interesuj mnie jedno rozwiązanie. Klientów wszystkich mam na WINXP i Win 98SE chciałbym wproawadzić środowisko domeny tak żeby userze się logowali do domeny!!! Da sie zrobi cos takiego na fedorze???

Wypas - powinieneś tylko dokupić jeszcze jeden dysk i zrobić mirror, na stronie hp napisali że chodzi pod RHEL - więc może spróbuj CentOs-a, co do kontrolera domeny to wszystko masz w sambie.

Co do Fedory - to pewnie nie będzie problemów

pozdro

zybex_pl

Nio oczywiście że miałem an myśli serwerek plików z mirroringiem. Dane o znaczeniu krytycznym dla instytucji raczej żeby były dobrze zabezpieczone. Wlasnie ma padł stary serwer na ktorym tesh był raid na szćzescie poadł tylko jeden z dysków więc dane zostały zachowane na drugim. Właśnie testuję sambę i srodowisko domeny, cos nie abrdzo mi to idzie. Problem mam z profilami ale to (_jush_ → już) ORT oddzielny temat poruszam go tutaj