kelsten Napisano Wrzesień 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 23, 2004 Witam, pozdrawiam i ect... Zanim sie zdecyduje, to chce zadać pare pytan, a mianowicie... 1. Co jest z ta instalacja, że traci pliki, niszczy zawartość, bo tyle postów na ten temat na forum i już sam nie wiem, czy warto sie bawić w coś co mi zniszczy dysk, czy poprostu, ktos zbyt szybko klika przy instalacji za nim zdazy przeczytac?? 2. Mam dysk sata samsunga 160 gb, dysk ten łaczy się poprzez raid sata z płyty głównej GA-K8VT800, a producent nei dodał sterowników dla (_linuxa_ → Linuksa) ORT, tylko do windowsa, a mianowicie, czy zainstaluje Fedore Core 2 na takim sprzęcie ( to jakiś spisek MS czy zacofanie (_linuxa_ → Linuksa) ORT???)??? 3. Interesuje mnie wyłącznie wersja na amd64, czy ktoś może pare słów rzuciic na ten temat?? 4. Czy FC2 można skąś pobrać w całość ( 4 cd), czy trzeba ją zakupic za jedyne 44 zl??? 5. Czy komuś z was udało się spod fedory odpalić jakieś gry z Windowsa, wiem, ze da rade Call Of Duty, ale pytanko mam o Battlefield Vietnam, bo reszta klijentów, które mnie interesują jest pod (_linuxa_ → Linuksa) ORT??? 6. Ktoś wspomniał o FC3, czy warto się wstrzymać, czy można uaktualnić FC2 do FC 3 ??? Będę bardzo wdzięczny na za odpowiedź, zresztą i wam powinno zależeć, abym został również użytkownikiem tej dystrybucji Linuksa:-p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dwafafiki Napisano Wrzesień 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 23, 2004 ect... *etc 1. Co jest z ta instalacja, że traci pliki, niszczy zawartość, bo tyle postów na ten temat na forum i już sam nie wiem, czy warto sie bawić w coś co mi zniszczy dysk, czy poprostu, ktos zbyt szybko klika przy instalacji za nim zdazy przeczytac?? laik potrafi wszystko.. jedyne co udalo mi sie zniszczyc to partycje windowsową tyle ze zrobilem to celowo. 4. Czy FC2 można skąś pobrać w całość ( 4 cd), czy trzeba ją zakupic za jedyne 44 zl??? http://fedora.redhat.com/download/#download a gdzie Ty znalazles (_linuxa_ → Linuksa) ORT za 40zł? 5. Czy komuś z was udało się spod fedory odpalić jakieś gry z Windowsa, wiem, ze da rade Call Of Duty, ale pytanko mam o Battlefield Vietnam, bo reszta klijentów, które mnie interesują jest pod (_linuxa_ → Linuksa) ORT??? oczywiscie. ja bez problemu pogrywam gta:vc i colina 4 przy uzyciu cedega. ale aby sie upewnic czy odpalisz swoje gierki musisz pomiziać nieco google. 6. Ktoś wspomniał o FC3, czy warto się wstrzymać, czy można uaktualnić FC2 do FC 3 ??? mozna zrobic upgrade. zarowno przez internet jak i z plyt. Będę bardzo wdzięczny na za odpowiedź, zresztą i wam powinno zależeć, abym został również użytkownikiem tej dystrybucji Linuksa:-p dla mnie mozesz zainstalowac nawet movixa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelsten Napisano Wrzesień 23, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 23, 2004 Za 44 zl, 40 napisalem, bo mi tak wygodniej:-p a to tutaj: http://www.redhat.com.pl/sklep/product_inf...products_id=171 Skad (_wziąść_ → wziąć) ORT cedege?? Wiem, ze jest płatna. Mam tez coś cedega... na dysku okolo 7 mb, ale cd romów mi nie widział, nie chciał czytac:( Fajnei by było jak byś mi podał jak uruchomiłeś GTA VC:) Odnośnie Call Of Duty, to na aurixue można to odpalić jest nawet neiwielki opis odnosnie, a co do Battlefield Vietnam, to na stronce odnosnie winex 4.0 cedega znalazlem te gre jako uruchamialna. Dobrze by bylo jak byś mi pomógł. Wlasnie sciagam pierwsza plyte i chce zobaczyc, czy mi odpali na sata raid bo z tym mam problem:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dwafafiki Napisano Wrzesień 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 23, 2004 cedege pociagnalem bittorrentem :> ale zrodla z cvs mozna pobrac za darmo jak odpalilem gta? cedega gta-vc.exe ;D mam nvidie, raczej nie mialem z tym wiekszych problemow. filmy oczywiscie trzeba pominac kliknieciem myszy. na poczatku zajrzyj do /home/user/.transgaming/config. poustawiaj swoje dyski i odhaszuj wersje systemu w sekcji [version].. w tej chwili mam win98. z czytaniem plyt roznie bywa. czasami jedynym rozwiazaniem jest 'dodatek' nocd. z dyskiem Ci nie pomoge. nie mam pojecia czy bedzie dzialalo, ale jestem wyznawca teorii: jesli windows sobie z czyms radzil to linux tym bardziej fedora za 44zl a suse rozsylaja za darmo. powinni tego zakazac pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelsten Napisano Wrzesień 23, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 23, 2004 Mam juz 55% pierwszej cd FC2, jak sciagnei to wrzuce ja do cd i zobacze co powie instalator na moje dyski, podobno jajko 2.6... powinno miec stery do raid, jak mi ruszy to bede bardzo szczesliwy. Jezeli się zgodzisz, to chciał bym Cię pomęczyc z ta cedega, chcial bym przejsc tylko na (_linuxa_ → Linuksa) ORT, a bez Battlefielda vietnam tego nie zrobie, bo jestem klanowiczem :-p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dwafafiki Napisano Wrzesień 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 23, 2004 jaką masz karte graficzną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelsten Napisano Wrzesień 23, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 23, 2004 Mam Sappire Radeona 9600 256 mb 128 bit. Jak ustawić sterowniki to wiem, troche czasu spedzilem na auroxie... Z Neo tez nei mialem problemu, ale teazr mam modem adsl router bo ze starym sie dziele neo i nie wiem jak ustawic siec, bo do routera lacze sie za pomoca karty sieciowej. Jednej rzeczy nie rozumialem na auroxie i mam nadzieje, ze nie bedzie teg problemu tyutaj, bo tam grafe moglem ustawic jedynie na 24 bity, a mam nadzieje, ze tutaj da reade na 32, chyba, ze kazdy (_linuks_ → Linux) ORT ma na maksa 24?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dwafafiki Napisano Wrzesień 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 23, 2004 troche Cie rozczaruje. aurox pracowal w XFree. fedora pracuje w XOrg. nie ma sterownikow ati dla XOrg. chyba jedynym rozwiazaniem bedzie upgrade xorg do 6.8 (ta wersja posiada wsparcie dla akceleracji radeonow.. jakotakie. bez dodatkowych sterownikow). w kazdym razie zycze powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelsten Napisano Wrzesień 23, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 23, 2004 Cos sie zrobi, a pwoeidz mi jak z bitami jest 32, czy ja na radeonei dam rade ustawic?? I czy mi to nie będzie kolidowało z graniem, ze nei ma sterów dla radeonów?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dwafafiki Napisano Wrzesień 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 23, 2004 nie mam pojecia :/ nigdy sie w tym nie grzebalem. poczekaj na odpowiedz kogos innego, albo rozpocznij nowy wątek na ten temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelsten Napisano Wrzesień 23, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 23, 2004 Czy mozesz mi opisać jak postąpiles z cedega, skad i co pobrałeś, gdzie i jak instalwoales, konfigurowałeś i jak instaluejsz i uruchamiasz gre?? Moze buyc na przykładzie GTA VC:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dwafafiki Napisano Wrzesień 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 23, 2004 instalujesz fedore, uruchamiasz akceleracje w radeonie, instalujesz torrenta, pobierasz cedege http://isohunt.com/download.php?mode=bt&id=2360649 instalujesz, konfigurujesz ~/.transgaming/config (jesli chcesz cos pozmieniac w dyskach.. i sekcja [version]) uruchamiasz 'cedega gta-vc.exe' jesli wywali error=21: edytujesz /etc/sysconfig/prelink i zamieniasz PRELINKING=no PRELINK_OPTS="-mR -no-exec-shield" odpalasz '/usr/sbin/prelink -ua'... troche to trwa. to chyba wszystko. pozdrawiam aha. gta mam z instalacji pod windowsem + nocd. przekopiowalem tylko na partycje linuxową. jesli nie masz zainstalowanego to instalujesz identycznie jak pod windowsem 'cedega setup.exe'.. gdzie chcesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perbeatus Napisano Wrzesień 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 23, 2004 Stery pod Fedorą do radeona chodzą bez większych problemów pod xorg 6.7.0 Instaloacja tylko trochę problemowa... http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...c=761&hl=radeon w tym poście jest wszystko. Luknij na link Gajownika i dalej na posty. wszystko działa. Jeszcze dodam że u mnie modprobe musze uruchamiać za każdym razem jak ładuje system więc mam w rc.local dodane ścieżki komend ładujących. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kieliszek007 Napisano Listopad 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 23, 2006 jesli wywali error=21: edytujesz /etc/sysconfig/prelink i zamieniasz PRELINKING=no PRELINK_OPTS="-mR -no-exec-shield" odpalasz '/usr/sbin/prelink -ua'... troche to trwa. Hej. Ja właśnie zainstalowałem sobie Cedege 5.2.1. Również wywala mi ERROR=21. Poustawiałem tak jak mówiłeś i dalej to samo. W RELEASE NOTES piszą jeszcze, że trzeba jeszcze coś ustawić w /dev/fstab. Ale mowią chyba tylko o dyskach vfat (ja mam cały dysk 80GB sformatowany na FC6). Co mam zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi