adams24 Napisano Czerwiec 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 26, 2007 Nie startuje mi KDE po zalogowaniu do plpitu zdalnego, a niby wpisane w konfigu. Probowąłem zarówno przez vncwiever jak i przez www #!/bin/sh # Uncomment the following two lines for normal desktop: # unset SESSION_MANAGER # exec /etc/X11/xinit/xinitrc [ -x /etc/vnc/xstartup ] && exec /etc/vnc/xstartup [ -r $HOME/.Xresources ] && xrdb $HOME/.Xresources xsetroot -solid grey -geometry 80x24+10+10 -ls -title "$VNCDESKTOP Desktop" & startkde & co jest nie tak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arabski Napisano Czerwiec 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 26, 2007 Strzał w ciemno Dałeś xhost +localhost ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adams24 Napisano Czerwiec 26, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 26, 2007 OKI dzieki po tym "strzale" działa. A czy ktos może wyjasni po co ten strzał i co on daje ?? ustawiłem automtyczny start chkconfig vncserver on ale po starcie zaraz sie zatrzymuje usługa vncserver muszę uruchomić vncserver - geometry i dopiero dać service vncserver start i dopiero działa. Jakieś pomysły ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi