omen79 Napisano Wrzesień 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 23, 2004 Moze ja czegos nie rozumiem , ale czytalem ze mimo wielu wad (wieszanie sie i przeciazenia serwerow redhata .. ) zaleca sie aktualizowac system inaczej (np apt) , pomyslalem ze automatycznie nie znaczy recznie , a tu tylko polautomat (trzeba w przypadku pojawienia sie nowych wersji pakietow kliknac z prozba o to uaktualnienie) Moje pytanie jest takie : Czy istnieje sposob aktualizacji , ktora nie wymaga udzialu uzytkownika , jesli tak - to jaki ? (musze zostawic matce komputer na 18 miesiecy w taki sposob , aby nie majac praw administratora nie wpadla na pomysl ze z winda to by sobie poradzila - inaczej moge spisac wszystko co mam na straty , a wole zeby nie "uczyla" sie na bledach , tylko bezstresowo cieszyla sie internetem z komputera ze zaktualizowanym softem) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
switch Napisano Wrzesień 28, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2004 To Ci mamusia. Zwyczajnie lubi pokopać w systemie ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dwafafiki Napisano Wrzesień 28, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2004 dodaj do crona "yum -y update" to chyba nie powinno namieszac za bardzo. tylko nie wiem jak z prawami administratora. czy bez machlojek w sudo sie obejdzie. ps. wlasnie zauwazylem ze zegarek sie komus pozni na serwerze ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen79 Napisano Wrzesień 29, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2004 Dwafafiki - dzieki , na yumie to sie przejechalem (mozna dodac go do uslug etc) myslalem ze jest jakas opcja up2date ktorej nie znalazlem (z cyklu nie wlaczylem pelnego automatu) Skonczy sie pewnie na apcie w rc.lokal Dzieki wielkie za pomoc Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi