koneser69 Napisano Lipiec 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2007 Czy ktoś z was kiedyś próbował połączyć się z Oraclem za pomocą PHP. Jeśli tak to proszę o pomoc bo walczę z tym już drugi dzień i dalej bez jakichkolwiek rezultatów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimas7 Napisano Lipiec 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2007 Może spróbuj zainteresować się ADOdb bardzo przyjemna ,,biblioteka'' mogąca Ci ułatwić sprawe. pz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koneser69 Napisano Lipiec 5, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2007 ściągnąłem sobie dokładny opis jak zainstalować oracla apache i jak to połączyć żeby śmigało. http://www.oracle.com/pls/xe102/to_pdf?pat...ting+Started%29 Zainstalowałem oracla działa tak jak powinien. Następnie Apacha 1.3.37. jak wpisze w przeglądarce localhost to wyskakuje mi strona startowa w każdym razie taka jak powinna być. I teraz nie wiem co mam wpisać aby odpalić stronę znajdującą się w /home/Artur/public_html/index.php wszędzie piszą że localhost/Artur/index.php w tedy wywała mi błąd Not Found The requested URL /Daniel/index.php was not found on this server. Apache/1.3.37 Server at localhost.localdomain Port 80 próbowałem też wpisywać localhost/~Artur/index.php w tedy wywala mi Forbidden You don't have permission to access /~Daniel/index.php on this server. Apache/1.3.37 Server at localhost.localdomain Port 80 Mało tego jeśli uwarzę sobie jakiś folder w folderze /usr/local/apache/htdocs/ np www i tam stworze sobie jakąś stronkę np index.html i wpisze w przeglądarce localhost/www/index.html to śmiga, ale jeśli index będzie php to przeglądarka nie odpala stronki tylko pokazuje kod jaki znajduje się w pliku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimas7 Napisano Lipiec 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2007 Ja mam index.php /var/www/html/ Może to jest problem. pz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Lipiec 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 9, 2007 pliki umieszasz tam gdzie masz ustawione: DocumentRoot "/var/www/html" w pliku konfiguracyjnym Apacha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi