Skocz do zawartości

Niedokońca Działające Php :(

barthez

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. Mam pewien problem z PHP. Otóż przenoszę bazę danych z starego MYSQL323 i PHP4 do MYSQL 5.0.27 i PHP5 . Mam strasznie dużo domen podpiętych do serwerka. Nową bazę mysql i php zacząłem testować od instalacji forum przema( plo.waw.pl/forum), i wszystko działa, dodatkowo sam wykonałem nowe skrypty na pobieranie danych, sortowania etc na nowo stworzonej tabelce i wszystko pięknie chodzi. jeśli chodził skrypt przema i moje zabrałem się za przenoszenie baz danych, choć i tak mam mały problem z polskimi znakami w nowym sql sad.gif sad.gif

lecz i tak zabrałem się za przenoszenie.Ogólnie stronka która przenoszę to www.gretpol.pl (obecnie jeszcze na starym serwerze) kolejno mam zrobionego virtualhosta na nowym serwerze do testowania tej strony pod adresem gr.plo.waw.pl . I tu problem:( Strony zawierające kod php chodzą , tylko jeśli dojdzie do tego mysql, pojawiają się puste strony, tak jakby nic nie pobierałsad.gif Nie zwraca żadnych błędów, tylko zwyczajną pustą stronę...Dodam, że no Czy ktoś z forumowiczów spotkał się z podobnym problem....??Pozdrawiam serdecznie

Kurcze masz chyba wszystkie modsy jakie tylko można mieć :) a jak to było instalowane? Co z czym kompilowane, czy może co bez czego, bo to chyba tu będzie coś nie teges.

//edit

Aha php5 czasem dziwnie zaskakuje za którymś razem, trzeba apacza kilka razy kopnąć z buta - przynajmniej na freebsd tak się jakoś dziwnie działo. Po instalacji nowego modułu, trzeba było go ostro pomęczyć żeby kumał.

a nie masz przypadkiem wyłączonego pokazywania błedów?

linijka w phpinfo(): display_errors Off Off

zmień to w php.ini linijka:

display_errors = Off

a error_reporting na:

error_reporting  =  E_ALL

wtedy zamiast "białych" stron powinno pisac co na nich nie tak