barthez Napisano Lipiec 6, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 6, 2007 Witam serdecznie. Mam pewien problem z PHP. Otóż przenoszę bazę danych z starego MYSQL323 i PHP4 do MYSQL 5.0.27 i PHP5 . Mam strasznie dużo domen podpiętych do serwerka. Nową bazę mysql i php zacząłem testować od instalacji forum przema( plo.waw.pl/forum), i wszystko działa, dodatkowo sam wykonałem nowe skrypty na pobieranie danych, sortowania etc na nowo stworzonej tabelce i wszystko pięknie chodzi. jeśli chodził skrypt przema i moje zabrałem się za przenoszenie baz danych, choć i tak mam mały problem z polskimi znakami w nowym sql sad.gif sad.gif lecz i tak zabrałem się za przenoszenie.Ogólnie stronka która przenoszę to www.gretpol.pl (obecnie jeszcze na starym serwerze) kolejno mam zrobionego virtualhosta na nowym serwerze do testowania tej strony pod adresem gr.plo.waw.pl . I tu problem:( Strony zawierające kod php chodzą , tylko jeśli dojdzie do tego mysql, pojawiają się puste strony, tak jakby nic nie pobierałsad.gif Nie zwraca żadnych błędów, tylko zwyczajną pustą stronę...Dodam, że no Czy ktoś z forumowiczów spotkał się z podobnym problem....??Pozdrawiam serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
petherson Napisano Lipiec 6, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 6, 2007 A jak będzie wyglądało phpinfo ? Możesz wrzucić taki gadżet na stronkę i podać linka - miałem kiedyś coś bardzo podobnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barthez Napisano Lipiec 6, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 6, 2007 PHP5 ma wył. Mysql domyślnie, ale doinstalowałem kilka rzeczy. Prosze www.plo.waw.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
petherson Napisano Lipiec 6, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 6, 2007 Kurcze masz chyba wszystkie modsy jakie tylko można mieć a jak to było instalowane? Co z czym kompilowane, czy może co bez czego, bo to chyba tu będzie coś nie teges. //edit Aha php5 czasem dziwnie zaskakuje za którymś razem, trzeba apacza kilka razy kopnąć z buta - przynajmniej na freebsd tak się jakoś dziwnie działo. Po instalacji nowego modułu, trzeba było go ostro pomęczyć żeby kumał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barthez Napisano Lipiec 6, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 6, 2007 Wszystko było wrzucone razem z instalacja FC6, dograłem tylko dwie biblioteki, jedna php-mysql , a drugiej nie pamiętam. Cholera mnie już ściska, forum chodzi dobrze, a rzeczy ze starego serwera szlak trafia:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
petherson Napisano Lipiec 8, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 8, 2007 Ja bym to sam sobie skompilował wszystko od początku, z każdą potrzebną mi flagą, bo w ciemno to można szukać i szukać. No chyba że już ktoś miał taki przypadek i wie o co chodzi, ale szukając w sieci nic ciekawego nie znalazłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Lipiec 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 9, 2007 a nie masz przypadkiem wyłączonego pokazywania błedów? linijka w phpinfo(): display_errors Off Off zmień to w php.ini linijka: display_errors = Off a error_reporting na: error_reporting = E_ALL wtedy zamiast "białych" stron powinno pisac co na nich nie tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekjs Napisano Lipiec 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 11, 2007 Miałem kiedyś taki problem ze skryptem UNB. Zwiększyłem ilość pamięci jaką PHP mógł przeznaczyć na skrypt i zaczęło działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi