provent Napisano Wrzesień 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 23, 2004 Hej, mam mały problem z FC2, tzn. nie taki mały. Fedora działa u mnie jak żółw, konqueror odpala się okolo 5 sekund, niektore aplikacje dochodza nawet do 10 sekund. Powylaczalem zbedne demony (uslugi) i nadal to samo. Co tak zamula mojego kompa ? Moze ktos sie orientuje co spowalnia tak fedore. Dodam tylko ze wlasnie dopiero co ja zainstalowalem. Srodowisko graficzne KDE 3.2.2 + rozne pakiety kde (kdedevelop, kdegames etc.), defaultowa instalacja, bez zaglebiania sie w szczegoly. Parametry komputera Athlon XP+, 256 ram (ddr). Mysel ze powinno dzialac jako tako, a muli sie jeszcze gorzej niz XP na Pentium 2. Dodam ze slackware 10 chodzi pieknie ladnie (kde 3.3), aplikacje wlaczane sa od razu po kliknieciu na ikone, bez zbednego czekania i postojow jak dzieje sie w FC. Z gory thnx za pomoc, pozdrawiam Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dwafafiki Napisano Wrzesień 24, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 24, 2004 byc moze prelink pomoze -> man prelink. polecam rowniez dyskusje http://www.rage3d.com/board/showthread.php?t=33776353 pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dev Napisano Wrzesień 24, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 24, 2004 Z konsoli jako root wpisz: hdparm -tT /dev/hda hdparm /dev/hda To co wypisze to zamieśc tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz Napisano Wrzesień 24, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 24, 2004 daj też wynik ps -allx z momentu kiedy Ci muli - może coś będzie widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi