perbeatus Napisano Wrzesień 24, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 24, 2004 Kto mi powie dlaczego fedora nie ma domyślnego wsparcia dla systemu plików reiser? W Slacku czy Gentoo sa to obowiązkowe pozycje zaznaczane jako domyslne w FC jest tylko ext. Niedawno pokazał się reiser4 który naprawde daje kopa ale jak znam życie jedynym sposobem żeby go użyć będzie rekompilacaj kernela i zabawa z narzędziami do partycji bo w FC3 pewnie wciąż bedzie ext3... Chce reisera w Fedorze!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Wrzesień 24, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 24, 2004 Jeśli chodzi o FC2 to ReiserFS nie jest dostępny przy zwykłej instalacji z tego względu, że takie partycje nie są wspierane przez SeLinux w związku z czym nie działa. Reiser4 przeszedł co prawda fazę tesów, ale nie zaleca się jego instalacji na systemach krytycznych (czyli np. serwerach). Czytałem też, że oceniono go jako bardzo stabilny (w końcu nie wiem jak jest). W FC3 raczej nie będzie pełnego wsparcia ani xfs (i podobnych), ani ReiserFS, ani Reiser4. Będzie można jednak zainstalować w taki sam sposób jak w FC2. Już teraz jesteśmy skazani na oczekiwanie na FC4? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi