barthez Napisano Lipiec 30, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 30, 2007 Witam serdecznie, chciałbym się dowiedzieć czy można w szybki i bezbolesny sposób wysłać info na @ do około 1500 użytkowników systemowych. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Lipiec 30, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 30, 2007 cat plik |mail $(who |awk '{print $1}') Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barthez Napisano Lipiec 31, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 31, 2007 dziękuje bardzo za podpowiedz tylko gdzie tego użyć;0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Sierpień 1, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 1, 2007 cat plik |mail $(who |awk '{print $1}') No nie wiem w fedorze coś samo who nie specjalnie działa tj who u mnie nie daje wyników wcale. A poza tym to o ile się nie mylę to wyśle to tylko do zalogowanych userów a nie do wszystkich userów na kompie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Sierpień 1, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 1, 2007 No nie wiem w fedorze coś samo who nie specjalnie działa tj who u mnie nie daje wyników wcale. A poza tym to o ile się nie mylę to wyśle to tylko do zalogowanych userów a nie do wszystkich userów na kompie To moze taka poprawka(biorac pod uwage poprzedni skrypt): cat plik |mail $(awk -F':' '{print $1} /etc/passwd') Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi